Tip: Een nieuwe look in je huis

1

Iedereen kent het wel; bij een nieuw seizoen hoort ook een nieuwe look in huis. Ook ik heb hier een paar keer per jaar last van. Ik word er zelf een beetje onrustig van en het duurt me te lang voordat ik de hele woonkamer weer kan “verbouwen”. Onze woonkamer is niet groot en alle meubels zijn op elkaar aangepast. Hier kan ik dus helaas weinig aan veranderen. Maar om er toch een nieuwe look aan te geven doe ik dit altijd met het verwisselen van accessoires. Hier gaat altijd een heel proces aan vooraf. Ik plan dit altijd in op een zaterdag, ik heb dan de hele dag de tijd om me hier mee bezig te houden en ik ben even snel bij alle winkels geweest.

Het begint meestal te kriebelen zo vlak na het weekend, ik heb dan nog de hele week de tijd om inspiratie op te doen en na te denken over wat ik wil veranderen. Ik wilde deze keer wat meer natuurlijke materialen terug laten komen in mijn interieur. We hebben al 2 boomstammen als decoratie staan en hier wilde ik wat meer mee doen. Via welke.nl zoek ik dan naar spullen die ik leuk vind. Deze keer bestelde ik een leuke metalen schaal. Ik vind het belangrijk om hier al over na te denken, zodat ik gericht kan gaan shoppen. Ik vind het namelijk niet fijn om doelloos door een winkel te rennen en uiteindelijk met spullen thuis te komen waarmee ik niks kan.
 

Mijn zelfbedachte "eye catcher" vissenkom :)

Mijn zelfbedachte “eye catcher” vissenkom 🙂

Ook pas ik spullen toe die ik op dit moment niet gebruik in mijn interieur. Zo vond ik buiten nog een boomstammetje wat ik ooit eens op maat had laten zagen en als bijzettafeltje wilde gebruiken. Omdat dit er niet van kwam stond hij eigenlijk maar een beetje in de weg. Ik liet me het idee invallen om hier de vissenkom op te zetten, ik verplaatste de visjes naar een ronde kom en maakte zo een nieuwe Eye catcher. ( en het koste me helemaal niks!)
Nadat ik alle aanwezige accessoires had gecategoriseerd en een plaatsje had gegeven ging ik met de inspiratie die ik had opgedaan shoppen. Voordat ik ga shoppen spreek ik met mezelf een budget af en probeer (met de nadruk op probeer) me hier altijd aan te houden. Ik heb altijd wel een idee van wat ik wil hebben, maar omdat ze dat natuurlijk niet precies verkopen stel ik dit wat bij in de winkel 😉

 
 

Ons Ibiza terras!

Ons Ibiza terras!

Omdat ik graag accessoires wilde kopen met natuurlijke tinten ging ik een tuincentra. Ik vind dat ze hier altijd leuke iets meer landelijke spullen verkopen. Ik kocht een kandelaar voor op de boomstam en leuke glazen potten voor op mijn bovengenoemde schaal, ook kocht ik nieuwe kaarsen, een nieuwe plant en wat leuke frutsels om de look helemaal af te maken. Ik kocht voor buiten nog een klein houtkacheltje om mijn Ibiza look helemaal af te maken.(ons terras had ik al eerder opgefrist met de Ibiza Look) Het zijn maar een paar accessoires maar hiermee kun je je inrichting al een hele nieuwe look geven.

Het resultaat:

:)Dienblad van welke.nl

 

Zo zie je maar weer dat je ook met een klein budget binnen een handomdraai een nieuwe look creëert, het vergt alleen een beetje voorwerk en creativiteit.

Liefs,

Share.

1 reactie

  1. Pingback: 5 tips voor een woonkamer metamorfose! | Een eigen plek

Laat een reactie achter