DIY French Manicure

0

Iedereen weet ervan; de trend van deze tijd zijn de fel gelakte nagels. Nagels met steentjes erop, nagels met hele tekeningetjes erop, gellak, je kunt het je zo gek niet bedenken. Om eerlijk te zijn hou ik er niet zo van bij mezelf. Ik vind het altijd super mooi en elegant bij anderen. Maar bij mij vind ik toch nog altijd de “ouderwetse” French manicure het mooist. Omdat ik dit al jaaaaren doe weet ik precies hoe je dit moet aanbrengen en ik zal jullie een tipje van de sluier geven!

Ik heb al heel veel sets uitgeprobeerd en ik ben tot de conclusie gekomen dat niet altijd de duurde nagellak het langst blijft zitten. Ik werk ook eigenlijk niet met sets, ik heb gebruik 3 soorten nagellak;

 • 1. basis neutrale kleur
 • 2. witte nagellak waar je het randje mee maakt
 • 3. top coat, doorzichtige kleur

De top coat is het belangrijkst, ik zorg dus altijd dat deze nagellak erg stevig is en dat hij niet na 2 keer douche gaat brokkelen.
Voordat ik mijn nagels ga lakken zorg ik altijd dat mijn voeten en nagels schoon zijn. Dit doe ik op de volgende manier:

Goed begin is het halve werk!

Goed begin is het halve werk!

 • Oude nagellak verwijderen
 • Voetenbad
 • Eelt verwijderen
 • Nagels knippen
 • Nagels vijlen
 • Nagelriemen terugduwen
 
 
 
1. Basic ; nagelharderJe ziet dat mijn nagels en voeten netje schoon zijn. Nu ga ik beginnen met het aanbrengen van de basic coat. Ik gebruik soms nagelharder, omdat het nu begin zomer is kunnen mijn nagels wel een beetje extra stevigheid gebruiken. Ik gebruik geen Rose basic coat omdat ik vind dat het dan niet natuurlijk uit gaat zien. Ik kies altijd voor iets meer zalm kleur nagellak.
 
 
Als je het een paar keer oefent, lukt het helemaal!

Als je het een paar keer oefent, lukt het helemaal!

Nadat ik de basic coat heb aangebracht komt het precisie werk; het aanbrengen van het witte laagje. Ik heb nagellak met een super dun penseeltje. Je moet het penseeltje op de juiste manier in de nagellak dopen, alleen dan krijg je echt een mooi dun wit randje. Dit doe je door het penseeltje helemaal in de nagellak te dopen en dan het eerste druppeltje terug te laten vallen. Als je nu in een keer de nagellak aanbrengt, heb je een perfect wit lijntje. Het vergt een beetje oefening, maar na een aantal keer proberen is het zo gepiept.
 
 

De belangrijkste laag, zorg dat deze laag goed blijft zitten!

De belangrijkste laag, zorgt ervoor dat de nagellak een geheel word.

Nu komt de laatste laag, de top coat. De top coat zorgt ervoor dat de nagellak een geheel word. Ik gebruik de nagellak van Rimmel londen; Finishing Touch 3d plumping top coat. De nagellak heeft wat weg van gellak, het is echt een dik laagje wat je aanbrengt, het voordeel hiervan is dat het super lang (echt weken!) blijft zitten. Een tip die ik wel nog wil meegeven, laat het witte randje goed drogen, want als het nog nat is als je er met de top coat over heen gaat, veeg je alles uit en kun je weer helemaal overnieuw beginnen.
 
 
 
De nagellak die ik gebruik:

 • Nagelharder van de hema € 2,50
 • Essence tip painter € 1,59
 • Rimmel londen; Finishing Touch 3d plumping top coat € 7,99

Ik vind French Manicure altijd heel netjes uit zien, vooral op de teen nagels omdat het hier lang op blijft zitten zonder brokkelen. Als je het vaak genoeg doet krijg je er echt een handigheid in en ben je er binnen een kwartiertje mee klaar.

Veel succes!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter