Pharrell Williams; The dear G I R L tour

0

Afgelopen maart werd ik door een vriendin gevraagd om mee te gaan naar Pharrrel Wiliams, omdat ik nog nooit naar een concert was geweest leek me dit wel eens leuk. Nadat ik mijn vriend had overtuigd ( ik gaf hem het kaartje cadeau) kochten we de kaartjes. Ik ken Pharrell natuurlijk van de plaat “Happy” en zijn samenwerkingen. Maar met de overige liedjes was ik niet heel bekend, een collega gaf me zijn nieuwste CD “Girl” en als een echte fan luisterde ik alle liedjes zodat ik ze op het concert gister helemaal kon meezingen.

Onderweg naar Pharrell.

Onderweg naar Pharrell.

Ik stopte een uur eerder op het werk en vloog als een gek naar huis, nadat ik me een beetje had opgefrist reden we naar onze vrienden waarmee we samen naar Antwerpen zouden rijden. We kwamen net op tijd binnen, want zoals gewoonlijk was er een kleine file bij het Sportpaleis. Op het ticket stond dat de show om half 9 zou beginnen, maar wat voor ons niet duidelijk was of Pharrell om half 9 zou beginnen of het voor programma. Dus ik jaagden de jongens op om hun frietjes snel op te eten en naar binnen te gaan, want ik hoorde het overige publiek al luid schreeuwen. We hadden staanplaatsen en nadat we eenmaal een plekje hadden kunnen vinden tussen de menigte begon dus om half 9 het voorprogramma. Pharrell zelf begon rond half 11.

Pharrell Wiliams Sportpaleis Antwerpen. Bron: demorgen.be.

Pharrell Wiliams Sportpaleis Antwerpen. Bron: demorgen.be.

Het nadeel aan staanplaatsen is dat ik met mijn 1,55 niks kon zien, het voordeel is dat je lekker kunt mee swingen op de liedjes. Toen Pharrell uiteindelijk op kwam en begon met zingen ontplofte het Sportpaleis. Hij wisselde af tussen zijn eigen nieuwe liedjes maar ook platen die hij in samenwerking maakte met Nelly (‘Hot In Herre’), Gwen Stefani (‘Hollaback Girl’), Snoog Dogg (‘Drop It Like It’s Hot’) en ook nog remixes van Kelis (‘Milkshake’) en Britney Spears (‘Slave 4 U’), passeerde de revu. Pharrell zingt echt goed life, daar valt echt niks over te zeggen. Hij sloot de show af met natuurlijk zijn wereld hit “Happy”. Iedereen ging uit zijn dak en met de confetti die door de lucht spoot was het plaatje compleet. Je merkt wel dat dit zijn eerste tour is als solo artiest. De liedjes liepen achter elkaar door waardoor het hele optreden 1,5 duurde. Voor mijn gevoel was het echt zo voorbij. Ook de show zag er goed uit, maar ik had me er iets meer van voorgesteld.
 
 
 
Dit was op de Backstreet boys na mijn eerste echte concert en als ik die show vergelijk met Pharrell merk je dat zij veel meer ervaring hier in hebben, Pharrell heeft natuurlijk ook heel veel jaren van zijn carrière achter de schermen gewerkt, dit zie je wel terug in zijn optreden. Maar het was wel super om het eens te hebben meegemaakt! Als ik terug kijk op Q-base en het concert van Pharrell. Dan ga je naar een concert echt voor de muziek, je moet echt fan van diegene zijn en zijn liedjes kunnen meezingen. Bij een feest als Q-base ga je echt voor de sfeer, voor het totaal plaatje en als ik mag kiezen, ga ik toch liever naar een feest…

Voor diegene wat ook zijn geweest, laat je me weten wat jij ervan vond?

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter