DIY spijker krukje

2

Je hebt een krukje dat in de weg staat. Je hebt een spijkerbroek die ècht niet meer kan èn je hebt een vriend met hele creatieve ideeën. Het resultaat; een DIY spijker krukje!
 

Wat heb je nodig?

  • Houten krukje
  • Oude spijkerbroek
  • Schuursponsje
  • Hout lijm
  • Schaar
  • Opvul materiaal
  • Hout nietmachine
 

Stappenplan

1) Je begint met het schuren van het hele krukje. Ik gebruik hiervoor een schuurspons en geen schuurpapier. Met een schuurspons kun je beter in de hoeken komen en het is makkelijker om hier mee te werken. Het is belangrijk dat je goed schuurt, als je dit niet doet blijft de lijm niet goed zitten.
 
 
Broek openknippen -0012) Je knipt de spijkerbroek van uit het midden bij de rits open. Zodat je de broek over het krukje heen kunt schuiven. Ik heb er voor gekozen om de achterkant van de spijkerbroek (inclusief de 2 zakken) precies in het midden van het krukje te plakken. Als je weet hoe je het wilt, knip je de pijpen van de spijkerbroek af.
 
 
3) Voordat je de spijkerbroek bevestigd, ga je eerst de opvullaag op het krukje bevestigen. Dit is heel makkelijk en hoeft niet heel precies te gebeuren omdat de spijkerbroek hier toch over heen komt. Je bevestigd de opvullaag met lijm op het krukje. Ik gebruik fiberfill als opvullaag. Je vind dit online voor iets van €3,- per meter.
 
4) Als je de opvullaag bevestigd hebt dan kun je de spijkerbroek op de juiste plaats op het krukje leggen. De kunst is om het spijkerstof netjes te gaan uitknippen. Je kunt beter in het begin wat ruimer knippen zodat je later kunt bijknippen.
 
5) Als je de spijkerstof netjes op maat heb uitgeknipt is het een kwestie van vastnieten. Om een leuk effect te krijgen klap je de uiteinden van het spijkerstof naar binnen en niet je het daarna vast.
 
Het is super simpel om te maken en het kost je een paar euro. Ik heb er weer een accessoire bij!
 
Succes!

Liefs,

Share.

2 reacties

Laat een reactie achter