Kerstmis 2014

0

Het is alweer zaterdag 27 december. Dat betekend dat kerstmis alweer om is. Kerstmis is een tijd waar iedereen altijd erg naar uit kijkt. Mijn kerst bestaat uit het samen zijn met familie. Door het jaar heen heb ik hier altijd weinig tijd voor. Ik kan hier dan ook extra van genieten! Maar ik ben eerlijk kerst is voor mij niet “the most beautiful time of the year” zoals ik bij vele heb zien voorbij vliegen op facebook en instagram. Ik geef dan toch een kleine voorkeur aan de zomer, waar ik geniet van een cocktail en de zon die ik voel schijnen. Dat vind IK “the most beautiful time of the year!” Desalniettemin heb ik weer genoten van deze kerstmis, al werd ik 1e kerstdag overvallen door een fikse verkoudheid. De overige dagen heb ik het dan ook lekker rustig aan gedaan!

Kerstavond

Op kerstavond gaan we altijd bij mijn ouders eten. Samen met mijn nicht en haar vriend en mijn oom. Mijn moeder maakt altijd het hoofdgerecht en ik en mijn nicht maken afwisselend het voorgerecht of toetje. Dit jaar maakte ik het voorgerecht. Door het jaar heen heb ik nooit de tijd om echt iets

Op kerstavond gaan we altijd bij mijn ouders eten. Samen met mijn nicht en haar vriend en mijn oom. Mijn moeder maakt altijd het hoofdgerecht en ik en mijn nicht maken afwisselend het voorgerecht of toetje. Dit jaar maakte ik het voorgerecht. Door het jaar heen heb ik nooit de tijd om echt iets “speciaals” te maken. Dus met kerstmis doe ik extra mijn best. Ik maakte dit jaar zalmterrine, hoe je dit maakt vind je hier.

Normaal deden we op kerstavond altijd surprise met onze 7-en. Maar hier zijn we 2 jaar geleden mee gestopt omdat we eens wat anders wilde doen. Dit jaar deden we een spel, voor dit spel moet iedereen 2 cadeautjes kopen van €10,-. 1 cadeautje voor een man en 1 cadeautje voor een vrouw.

Normaal deden we op kerstavond altijd surprise met onze 7-en. Maar hier zijn we 2 jaar geleden mee gestopt omdat we eens wat anders wilde doen. Dit jaar deden we een spel, voor dit spel moet iedereen 2 cadeautjes kopen van €10,-. 1 cadeautje voor een man en 1 cadeautje voor een vrouw.

Ik zorg altijd voor het spel. Dit zoek ik gewoon op via internet. Heel serieus leg ik het uit :)

Ik zorg altijd voor het spel. Dit zoek ik gewoon op via internet. Heel serieus leg ik het uit 🙂

Het spel bestaat uit 2 rondes. Bij ronde 1 mag iedereen die 1 of 6 gooit een cadeautje pakken. Zodra iedereen een cadeautje heeft stopt ronde 1.

Het spel bestaat uit 2 rondes. Bij ronde 1 mag iedereen die 1 of 6 gooit een cadeautje pakken. Zodra iedereen een cadeautje heeft stopt ronde 1.

Bij ronde 2 moet je om de beurt een kaartje pakken. Op ieder kaartje staat wat je moet doen. Het kan zijn dat jij 1 cadeau heeft en de ander 6. Dat is het leuke van het spel.

Bij ronde 2 moet je om de beurt een kaartje pakken. Op ieder kaartje staat wat je moet doen. Het kan zijn dat jij 1 cadeau heeft en de ander 6. Dat is het leuke van het spel.

Samen met mijn nicht Ashley

Samen met mijn nicht Ashley

Loyd wilt er ook altijd een beetje bij horen.

Lloyd wilt er ook altijd een beetje bij horen. Kerstavond was ook dit jaar weer een succes! Een heerlijke avond samen met mijn familie 🙂

 

1e kerstdag

Het ontbijt op 1e kerstdag. We sliepen een beetje uit en omdat we om 13.00 uur aan het kerstdiner werden verwacht. Besloten we om simpel te ontbijten.

Het ontbijt op 1e kerstdag. We sliepen een beetje uit en omdat we om 13.00 uur aan het kerstdiner werden verwacht. Besloten we om simpel te ontbijten.

Lekkere amuse tussendoor.

Op 1e kerstdag zijn we naar mijn schoonfamilie geweest, waar we genoten van een 5 gangen menu.

Ik werd die dag overvallen door een fikse verkoudheid. (je ziet het aan mijn rode neus,haha). Toch probeerde ik te genieten van een lekker wijntje :)

Ik werd die dag overvallen door een fikse verkoudheid. (je ziet het aan mijn rode neus,haha). Toch probeerde ik te genieten van een lekker wijntje 🙂

Na het diner kwamen de spellen uit de kast. Dit spel deed ik vroeger heel vaak. Wat ik zo fijn vind aan kerstmis is dat je tijd de helemaal vergeet. Je geniet van het moment. We hadden een fijne 1e kerstdag, rond een uur of tien waren we thuis.

Na het diner kwamen de spellen uit de kast. Dit spel deed ik vroeger heel vaak. Wat ik zo fijn vind aan kerstmis is dat je de tijd helemaal vergeet. Je geniet van het moment. We hadden een fijne 1e kerstdag, rond een uur of tien waren we thuis.

2e kerstdag

Sinds we samen wonen is 2de kerstdag een beetje onze dag. Geen verplichtingen, we plannen de dag in zoals wij dat willen. De bedoeling was om het 's middags naar de bioscoop maar ik voelde me niet top, dus bleven we thuis. Mijn ouders kwamen wel gezellig lunchen en we kerstman was langs geweest met cadeaus.

Sinds we samen wonen is 2e kerstdag een beetje onze dag. Geen verplichtingen, we plannen de dag in zoals wij dat willen. De bedoeling was om ‘s middags naar de bioscoop te gaan. Maar ik voelde me niet top, dus bleven we thuis. Mijn ouders kwamen wel gezellig lunchen en de kerstman was langs geweest met cadeaus.

Samen met pap! :) De wijn was voor de foto, ik hield het bij water en thee. Kan me niet herinneren dat ik ooit ziek ben geweest met kerstmis.

Samen met pap! 🙂 De wijn was voor de foto, ik hield het bij water en thee. Kan me niet herinneren dat ik ooit ziek ben geweest met kerstmis 🙁

Als hoofdgerecht maakte we zelfgemaakte hamburgers. Nu zul je denken hamburgers met kerst? Luc is gek op hamburgers en hij kreeg van Sinterklaas een boek met de lekkerste hamburger recepten. We maakten alles zelf: het broodje, de saus en de hamburger. Het was heerlijk! Als toetje een lekker magnum, ik had geen energie meer om er iets speciaals van te maken.

Als hoofdgerecht maakte we zelfgemaakte hamburgers. Nu zul je denken hamburgers met kerst? Luc is gek op hamburgers en hij kreeg van Sinterklaas een boek met de lekkerste hamburger recepten. We maakten alles zelf: het broodje, de saus en de hamburger. Het was heerlijk! Lees in deze post hoe je de lekkerste hamburgers zelf kunt maken. Als toetje een magnum, ik had geen energie meer om er iets speciaals van te maken.

Op mijn verkoudheid na was het weer een fijne kerst. Vliegt veel te snel om eigenlijk. Ik hoop dat jullie ook allemaal hebben genoten van de kerstdagen! Het volgende feest wat voor de deur staat is oudejaarsavond, hier heb ik echt zin in! Een nieuw jaar met weer nieuwe kansen.

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter