Mijn Sinterklaasfeest

0

Na 2 weken van afwezigheid ben ik er weer. Soms heb je van die weken dat je even word opgeslokt door alles en iedereen. Gelukkig heb ik mijn to do list weer af en heb ik alles weer op een rijtje!

Sint Sousjes-001Ondanks dat de sint al een week uit het land is wil ik jullie toch graag kennis laten maken met mijn manier van sinterklaas vieren. Sinds dat ik snap wie Sinterklaas is vier ik al pakjesavond. De laatste jaren zijn daar een aantal jaarlijks terugkomende activiteiten bij gekomen. Mijn sinterklaasfeest bestaat altijd uit 3 dingen: 1. Surprise met mijn vriendinnen 2. Pakjesavond 3. Surprise met onze gezamenlijke vriendengroep.

Suprise gek doen-0011) dit jaar hebben we de surprise onder ons vriendinnen groepje gekoppeld aan ons weekendje weg. Ik verheug me altijd heel erg op deze avond. Ondanks dat we het al jaaaren doen is er toch ieder jaar weer de spanning van wie je een cadeautje, gedichtje en surprise krijgt. Dit jaar maakte we ons het zelf iets gemakkelijker. Het echte knutselwerk lieten we achterwege, we hielden het bij leuk inpakken.
Ondanks dat we het ieder jaar met ons 7-en doen, word het niet saai. We zorgen ervoor dat je niet ieder jaar dezelfde naam op het lootje hebt staan. Ik kan terug kijken op een gezellige avond en verheug me alweer op volgend jaar.

Gedicht pakjesavond-0012) Van kleins af aan vieren we thuis al pakjesavond. Ook toen ik begreep dat de sint wordt meegeholpen door hulpsinterklazen bleef de traditie van pakjesavond bestaan. Het is altijd een gezellige avond met wat kleine cadeautjes en lekkere hapjes. Gewoon puur voor de gezelligheid. Ik heb het altijd samen met mijn ouders gevierd, maar sinds Luc 8 jaar geleden in mij leven kwam doet hij ook mee aan onze traditie. Dit jaar pakte de sint iets groter uit. Zo kreeg Luc een reis naar Parijs cadeau en mijn ouders werden verwend met een buitenhaard. Dit deed ik omdat mijn pap ook morgen 60 word. Bij een mooie leeftijd hoort namelijk ook een mooi cadeau! Deze avonden vind ik altijd erg bijzonder, omdat je toch even tijd vrij maakt voor elkaar.

Surprise Celina -0023) De jaarlijkse surprise avond met onze vriendengroep is iets waar ik altijd erg naar uit kijk. Dit is een avond dat we allemaal nog eens samen zijn. We doen dit al jaaaaren, ik zou eigenlijk niet meer weten hoe lang. Sinds 2 jaar gaan we naar onze surprise avond naar the 90’d party in het Mecc. Als ik terugdenk aan die avond krijg ik weer een smile op mijn gezicht.
Michel had zich dit jaar erg uitgesloofd voor Luc. Hij kreeg een mega frituurpan. (Luc houd nogal van een snackje in de avond)
Nadat alle cadeaus en suprises werden uitgepakt en de gedichten waren voorgelezen, schoven we de stoelen aan de kant en ging de muziek aan. Vervolgens vertrokken we samen naar het Mecc. Het was weer een avond om in te lijsten en ik hoop dat we deze traditie volgend jaar weer voortzetten. Gewoon top!

Groep-001
Vandaag ben ik alweer kerstcadeaus gaan kopen, die staan al netjes ingepakt klaar. Maar omdat ik zo geniet van onze sinterklaastraditie wilde ik deze toch even met jullie delen!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter