Een snel en makkelijk feestkapsel

0

Afgelopen vrijdag had ik een bruiloft. Omdat ik tot 12.00 uur een cursus op mijn werk had en om 15.00 uur strak in het pak klaar moest staan, had ik geen tijd meer om naar de kapper te gaan. Gelukkig heb ik een hele lieve mama, die me altijd helpt bij noodsituaties. Ik bedacht een kapsel dat ik graag wilde hebben en mijn creatieve mam zorgde er uiteindelijk voor dat ik met een mooi feestkapsel naar de bruiloft kon!

Tip 1: Zorg dat je een kapsel altijd oefent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Tip 2: Je haren moeten niet te zacht zijn, was je haren daarom de dag van te voren en niet de dag zelf.

Mijn feestkapsel uitgelegd in stappen:

1. Verdeel flink wat schuim over je haar, vooral in de punten en bij de aanzet. Als je haar te zacht is blijven speldjes en klemmen niet goed zitten. Ook word je haar gedurende de avond slap en zal je kapsel er niet meer tip top uitzien.

1. Verdeel flink wat schuim over je haar, vooral in de punten en bij de aanzet. Als je haar te zacht is blijven speldjes en klemmen niet goed zitten. Ook word je haar gedurende de avond slap en zal je kapsel er niet meer tip top uitzien.


2. Föhn je haar met een dikke borstel. Start vanuit de aanzet en werk zo naar beneden toe. Föhn zolang tot je haar genoeg volume heeft.

2. Föhn je haar met een dikke borstel. Start vanuit de aanzet en werk zo naar beneden toe. Föhn zolang tot je haar genoeg volume heeft.


3. Toupeer je haar! Gebruik hiervoor een speciaal toupeer kammetje. Je maakt een scheiding en de 2 bovenste lagen van je haar toupeer je niet. Deze moeten namelijk netjes over je " getoupeerde" haar heen vallen.

3. Toupeer je haar! Gebruik hiervoor een speciaal toupeer kammetje. Je maakt een scheiding en de 2 bovenste lagen van je haar toupeer je niet. Deze moeten namelijk netjes over je ” getoupeerde” haar heen vallen.


4. Als je klaar bent met touperen kam je de haren rustig een beetje uit. Je krult de haren met een krultang voor nog meer volume. Tip 3: gebruik een handschoen. ( mijn moeder gebruikt ze niet op deze foto, maar wel op de dag zelf) Je krijgt dan namelijk mooie krullen omdat je ook de uit einden kunt verwarmen.

4. Als je klaar bent met touperen kam je de haren rustig een beetje uit. Je krult de haren met een krultang voor nog meer volume. Tip 3: gebruik een handschoen. (mijn moeder gebruikt deze niet op deze foto) Je krijgt dan namelijk mooie krullen omdat je ook de uit einden kunt verwarmen.


5. Steek je haren vast met een schuifspeldje. Omdat ik dikke haren heb, bleven deze niet zitten. Ik heb toen kleine klemmetjes gebruikt. Steek deze op een leuke manier in je haar, zodat het hele plaatje klopt.

5. Steek je haren vast met een schuifspeldje. Omdat ik dikke haren heb bleven deze niet zitten. Ik heb toen kleine klemmetjes gebruikt. Steek deze op een leuke manier in je haar, zodat het hele plaatje klopt.


6. Het eind resultaat!

6. Het eindresultaat!

Omdat mijn jurkje al erg netjes was wilde ik geen “tuttig” kapsel. Met dit kapsel zie je er verzorgd en netjes uit. Het is een makkelijk DIY kapsel 😉

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter