Mijn beauty geheimen

0

Iedere vrouw heeft zo haar eigen beauty geheimen. Zo heb ik er ook een aantal. Ik vind puur natuur eigenlijk het allermooiste. Ik hou niet van nep. Nep nagels, nep haren, nep wimpers. Tegenwoordig kun je van alles aan je uiterlijk laten veranderen. Ik denk dat echte schoonheid van binnen komt. Als je lekker in je vel zit en je goed voelt, dan zie je dat ook direct aan de buitenkant. Maar ieder mens heeft minpunten. Gelukkig bestaat er tegenwoordig voor al die minpunten een oplossing. Ik vertel jullie over mijn “beauty geheimen”. Dingen waar ik me goed mee kan helpen.

Stralende huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het is daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen.
Zorg dat je iedere dag minimaal 2 liter drinkt, waarvan 1,5 liter water. Ik drink iedere dag sowieso 1,5 liter water. In het begin vond ik dit nogal veel maar nu vind ik het heerlijk. Ik neem iedere dag een 1,5 liter fles water meer naar het werk en zet die op mijn bureau. Zorg dat je glas nooit leeg is. Gewoon blijven inschenken en drinken. Aan het eind van je werkdag is de fles leeg. Waarom water drinken zo goed is? Het zorgt dat de afvalstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen. Je huid is niet blij met afvalstoffen.

Heb je toch soms last van een onzuivere huid? Ga dan naar de schoonheidsspecialiste en ga niet zelf aan je pukkeltjes of puistjes zitten. Ik heb zelf de afgelopen maanden ook weer last van een onzuivere huid en heb dan ook moeite om van mijn pukkeltjes af te blijven. Ik ga om de 6 weken na de schoonheidsspecialiste. Ik vind het heerlijk om naar haar toe te gaan. Het is supergoed voor mijn huid en ook nog eens heerlijk ontspannend. Heb je een bruiloft, feestje of een fotoshoot en wil je op de dag zelf stralend uitzien? Ga dan 2 weken van te voren naar de schoonheidsspecialiste. Je huid moet na een behandeling namelijk herstellen en vooral bij een onzuivere huid met bultjes heeft je huid hier zeker 2 weken voor nodig. Maar een tip die ik je echt wil meegeven. Blijf van je bultjes af. Je handen bevatten namelijk veel bacteriën. Deze bacteriën zorgen weer voor nieuwe bultjes of kunnen zelfs ontstekingen veroorzaken. Laat het aan de professional over en ga naar de schoonheidsspecialiste!

Probeer minimaal 2 keer in de week te sporten. Je lichaam heeft beweging nodig. Eigenlijk geldt voor sporten hetzelfde als voor water drinken. Door sporten verlies je veel vocht en ook veel afvalstoffen. Je huid is gek op wat beweging. Ik ga vanaf nu ook 2 à 3 keer in de week sporten. Vooral omdat ik eigenlijk de gehele dag zit en weinig buiten kom is sport echt een stukje ontspanning. Oh ja, ontspanning daar is je huid nog veel doller op. Stress is de grootste boosdoener voor een slechte huid.

Natuurlijk heb ik ook hulpmiddelen om sneller van mijn pukkeltjes af te komen

1. Louis Widmer Skin Appeal cover stick. Het fijne van deze coverstick is dat hij niet alleen je pukkeltje verbergt maar deze ook direct uitdroogt. Waardoor je er sneller van af bent.
2. San Soucis aqua clean skin. Dit wondermiddeltje breng je aan op je pukkeltjes voordat je gaat slapen en droogt de gehele nacht je pukkeltje uit. Als je dit iedere dag doet is je pukkeltje zo verdwenen.

Oh ja, nog een héél belangrijke tip. Haal altijd je make-up van je gezicht, ook al ben je ladderzat en is het 5.00 uur in de morgen. Altijd je gezicht reinigen. Want met een “vies” gezicht slapen is echt not done voor je huid!

Mooie Nagels

Ik vind mooie verzorgde nagels heel belangrijk. Als ik een man was zou ik afknappen op vrouwen met onverzorgde nagels. Je zult mij dan ook nooit zien rond lopen met afgeknaagde nagels met hier en daar een stukje nagellak op. In principe heb ik altijd lange nagels. Maar door al die schoonmaak middelen die ik gebruik hebben mijn nagels ook heel wat te voor duren. Soms hebben ze gewoon een steuntje in de rug nodig. Dan ga ik altijd naar mijn nicht Ashley. Zij heeft sinds kort haar diploma’s gehaald en mag zich nu nagelstyliste noemen.

Mijn nicht vind mij haar saaiste klant. Ik kies altijd de neutraalste kleur gel lak uit die is er is. Je ziet bijna niet dat ik nagellak op heb. Waarom ik dan kies voor gel lak? Gel lak blijft ongeveer 2 weken zitten. Ja nagels worden door de paar lagen lak goed beschermd tegen bijvoorbeeld schoonmaak middelen. Ze kunnen zo weer even stevig worden en groeien. Mijn nicht gaf me een paar tips mee:

1. Zorg dat jij de enige bent die je vijl gebruikt. Het is echt niet hygiënische om met meerdere personen gebruik te maken van een vijl. Bij haar heeft iedere klant een eigen doosje met zijn eigen vijlen in. Iets wat mij direct op viel. Ik heb hier eigenlijk nooit over nagedacht, maar natuurlijk is dit veel hygiënischer. Je maakt immers ook alleen gebruik van je tandenborstel 😉

Nagelriemen terug stoppen met een bokkenpootje.

Nagelriemen terug stoppen met een bokkenpootje.

2. Zorg dat je je nagel riemen altijd goed terug duwt. Gebruik hier een bokkenpootje voor.

3. Masseer je nagelriemen iedere dag in met nagelriem olie. Mijn nicht gaf mij een potje mee die ik naast de bank zette. Ik doe nu al een aantal weken iedere avond mijn nagelriemen in masseren met olie en ik merk echt resultaat. Doordat je je nagelriemen goed verzorgd, hebben je nagels meer kans om te groeien en om sterken te worden.

Dus hebben je nagels even een boost nodig en wil je ze sneller laten groeien? Ga dan naar een nagelstyliste en kies voor een manicure. Ben je op zoek naar een goede, ga dan naar mijn nicht Ashley de Geus. Want zij doet haar werk met plezier, werkt hygiënisch en is erg secuur!

Dat waren mijn huid en nagel beauty geheimen, de volgende keer zal ik jullie meer geheimen verklappen 🙂

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter