Balkon tips

3

Nadat de eerste zonnestralen zich hadden laten zien begon het te kriebelen om het balkon lente klaar te maken. De afgelopen maanden heb ik niet naar het balkon om gekeken, het zag er nog precies hetzelfde uit als hoe ik het voor de winter had achter gelaten. Het werd tijd om het balkon weer eens een make- over te geven. Want er niks beters als thuis komen van je werk en met een wijntje te genieten van de laatste zonnestralen op een gezellig balkon. Het leek me wel leuk om jullie een paar tips te geven hoe je van een klein balkon toch een gezellige plek maakt!

Voor

Voor-001

Na

NA-001

Tips:

 • Maak je balkon eerst goed schoon. Schrob de vloer met groene aanslagreiniger, veeg de tafels en potjes schoon en zorg dat je alle kapotte planten weg gooit.
 • Bedenk van te voren welke “stijl” je wilt gaan toepassen. Ik heb gekozen voor de Ibiza Style. Grijs en wit als hoofdkleur en 3 felle kleuren (oranje, roze en blauw) als bij kleur.
 • Werk in de hoogte, hang aan de muur een plankje op waar je spullen op zet. Scheelt weer wat ruimte op de grond.
 • Als je verschillende kleuren potten gebruikt zorg en dan voor dat de planten dezelfde kleur/stijl hebben.
 • Gebruik het hoekje waar de meeste zon komt als zitgedeelte, kleedt dit aan met leuke kussentjes en eventueel een deken. Zo creëer je een zithoek en kun je de rest van je balkon gebruiken voor planten en eventueel een BBQ!
 • Hang plantenbakken aan de reling. Camoufleert.
 • Maak een dienblad met accessoires, zo creëer je een gezellig hoekje.

Ibiza Style

Ibiza Style


Plankje aan de muur.

Plankje aan de muur.


Verschillende kleuren potten, maar dezelfde plantjes.

Verschillende kleuren potten, maar dezelfde plantjes.


Zithoek

Zithoek


Gezellig hoekje!

Gezellig hoekje!

Het balkon is klaar voor de lente, laat die zon maar komen!

Liefs,

Share.

3 reacties

 1. Michelle op

  Dat ziet eruit als een gezellig balkon! Wel groot hoor, zoveel ruimte heb ik bij lange na niet! Ik ga wel een beetje van je tips overnemen en toepassen op mijn eigen balkonnetje.

 2. Super leuk dat jij ook je balkon hebt bedekt met tegels! dat zie ik dus echt nooit super zonde vind ik het. Je tips zijn echt handig ik ga mijn balkon nu wel in een leuk kerstsfeertje maken haha maar ik hou ze zeker in mijn achter hoofd!!

 3. Super leuk balkon heb je! Ik denk dat je hier helemaal tot rust kan komen. Ik had afgelopen kerst ook iets heel moois, ik had me kerstboom er neer gezet en veel versiering opgehangen. Het gaf een hele warme sfeer!

Laat een reactie achter