Kantoor restyling Osseforth Opleidingen

3

Je werkplek is je dagelijkse domein. Vooral als je zoals ik fulltime werkt, is het belangrijk dat je een werkplek creëert waar je je goed bij voelt. Thuis zorg je voor een opgeruimde, schone, naar smaak ingerichte leefomgeving. Waarom zou je dit dan niet ook toepassen op je werkplek. Net zoals je inrichting thuis heeft je werkplek ook af en toe een nieuwe look nodig. Het is niet alleen goed voor de uitstraling, maar ook voor de sfeer binnen de werkplek. Samen met mijn collega’s hebben we het kantoor van Osseforth Opleidingen op zondag 22 februari omgetoverd tot een hippe, moderne werkplek!

De voorbereiding

1) Een goede voorbereiding is het halve werk. Ergens in een ver verleden heb ik een cursus binnenhuisarchitectuur gevolgd. Hier heb ik geleerd dat je altijd voor je begint met een restyling eerst een plattegrond op schaal moet tekenen. Zo weet je namelijk van te voren of de opstelling die je wilt gaan maken ook past. Niks zo vervelend als tijdens het verplaatsen erachter komen dat kasten en bureaus toch niet zo passen als hoe je het van te voren in gedachte had.

2) Bij een goede kantoor restyling hoort natuurlijk ook een likje verf. We huurden gelegenheids schildersbedrijf S&S in om één muur rood en de rest van de muren wit te verven. Dit gebeurde 2 dagen van te voren, zodat alles op die zondag goed droog was.

Deze dames zijn van alle markten thuis. Normaal motor instructrice. Maar speciaal voor onze kantoor restyling Schildersbedrijf S &S.

Deze dames zijn van alle markten thuis. Normaal motor instructrice. Maar speciaal voor onze kantoor restyling Schildersbedrijf S &S.


3) Omdat op een kantoor altijd veel elektrische apparaten staan en je soms niet meer weet welke kabel voor welk apparaat gebruikt word. Is het handig om de apparaten en de kabels te nummeren. Dit scheelt je een hoop werk naderhand.

Van vieze witte muur

De muur voordat hij onder handen werd genomen door schildersbedrijf S & S.

De muur voor dat hij onder handen werd genomen door schildersbedrijf S & S.

Naar mooie rode muur…

Super strak!

Super strak! De sticker werd gemaakt en geplakt door Maikel van mlproducties.

Stappenplan

  • 1. Je begint met het opruimen van ieders werkplek. Laden, kastjes, bakjes. Alles wat verouderd is of wat niet meer gebruikt word, gooi je weg.
  • 2. Poetsen. Alle bureaus, kasten, planken nat afwassen. De vloer stofzuigen en dweilen. Zodat alles weer goed schoon is.
  • 3. De bureaus en kasten op de juiste plek zetten, zoals aangegeven op de plattegrond.
  • 4. Computers en overige apparaten op de juiste plek installeren.
  • 5. Iedere medewerker richt zijn eigen werkplek in.
  • 6. Nadat alle bureaus, kasten en overige spullen een plek hebben gekregen word het tijd om de accessoires te gaan uitkiezen. Doe dit altijd pas als laatste. Zo heb je een beter idee hoeveel ruimte er over blijft voor accessoires.
  • 7. Tenslotte ruim je alles netjes op.

Spullen die niet kunnen ontbreken op kantoor

1) Nummer 1 die absoluut niet mag ontbreken op kantoor is de plant. Uit onderzoek is gebleken dat planten zorgen voor: betere concentratie, minder stress, minder ziekteverzuim en minder depressieve medewerkers. En dat wil toch zeker iedere werkgever!

Omdat we geen kantoorwerknemers zijn met groene vingers, zochten we een echte "kantoor"plant. Die wel tegen een stootje kan.

Omdat we geen kantoorwerknemers zijn met groene vingers, kozen we voor een echte “kantoor” plant, die wel tegen een stootje kan.

2) Papierbakken. Eerst had iedere medewerker een eigen papierbak. Lekker makkelijk, je gooide vanaf je stoel het papier in de bak. Maar omdat bewegen belangrijk is, zeker als je een hele dag op een stoel zit. Hebben we het aantal papierbakken teruggebracht naar 2. Ze staan op een centraal punt, zodat iedere medewerker een aantal keren moet opstaan om het papier weg te gooien. 

We kozen voor 2 grote zinken papierbakken. Ze passen ook nog perfect bij de inrichting!

We kozen voor 2 grote zinken papierbakken. Ze passen ook nog perfect bij de inrichting!

3) Er is niks zo lelijk als kabels die overal hangen en slingeren. Vandaar dat ons doel was om deze kabels zo veel mogelijk weg te werken. Gelukkig heb je hier tegenwoordig veel hulpmiddellen voor. Zo hebben we gekozen voor 2 grote zwarte platen, die je aan de voorkant van een bureau bevestigd. Aan deze platen kun je de kabels en stekkerdozen vastmaken, zodat deze netjes zijn weggewerkt. Het ziet er dan direct een stuk overzichtelijker en opgeruimder uit.

Door deze platen ziet het kantoor een stuk opgeruimder uit.

Door deze platen ziet het kantoor een stuk opgeruimder uit.


4) Een persoonlijk bedrijfs- element. We kozen voor een sticker met daarop alle opleidingen die Osseforth Opleidingen verzorgt. De sticker werd gemaakt in de huisstijl van het bedrijf.

De sticker met de huisstijl van Osseforth Opleidingen. Maakt de restyling helemaal af.

De sticker met de huisstijl van Osseforth Opleidingen. Maakt de restyling helemaal af.


Nadat we een hele dag gepoetst, opgeruimd en gerestyled hadden, konden we concluderen dat onze “kantoor restyling” gelukt was. We zijn super blij met het eindresultaat. Het was een leuke dag én goed voor de teambuilding!

Vòòr

Vòòr de restyling: rommeling, druk, niet ordelijk kantoor.

Vòòr de restyling: rommeling, druk, niet ordelijk kantoor.

Na

Na de restyling: netjes, geordend, opgeruimd, strak en modern kantoor.

Na de restyling: netjes, geordend, opgeruimd, strak en modern kantoor.


Met speciale dank aan:

Liefs,

Share.

3 reacties

  1. ria schouren op

    Heel mooi geworden wat een kleurtje al niet kan doen. Prachtige mooie werkplek.

Laat een reactie achter