Kingsday reportage @ Eindhoven de gekste!

0

Al zolang ik me kan herinneren vieren we op 30 april Koninginnedag. Toch raar dat het vandaag een “gewone” dag was; werken, boodschappen doen, sporten en bloggen. Ik moet er toch even aan wennen dat 30 april van nu af aan geen nationale feestdag meer is. Het zou hetzelfde zijn als we kerstavond ineens op 21 december gingen vieren of dat pakjesavond verplaatst werd naar 2 december. Maar goed, alles went. Om vandaag toch nog een beetje in de stemming van Queens/ Kingsday te komen geef ik jullie een rapportage van mijn eerste Kingsday op 27 april! Lang leve Koning Willy!

TRADITIE
Zoals het vroeger de traditie was om op Koninginnedag je bij elkaar gezochte prulletjes te verkopen op een vrijmarkt, is het nu traditie om op Koningsdag naar Eindhoven te gaan. Sinds dat vrienden van ons (Noud en Tessa) hun plekje hebben gevonden in Eindhoven, worden we ieder jaar op Koningsdag of Koningsnacht uitgenodigd om er samen met onze vriendengroep een feestje van te maken!

VERVOER
We gingen met de trein zodat we allemaal lekker een drankje konden doen. Ik ben wel echt geschrokken van de treintarieven. Omdat ik bijna nooit meer met het openbaar vervoer reis was ik niet op de hoogte van de tarieven. Een retourtje Eindhoven kost per persoon gewoon €32,60. Dus met zijn tweetjes ben je bijna €70,- kwijt om überhaupt op de plaats van bestemming te komen. Als je naar de tarieven in andere landen kijkt, vind ik de prijzen in Nederland gewoon echt duur. Nu kun je tegenwoordig wel een kortingskaartje kopen, maar laat deze nu net niet geldig zijn op een feestdag….

Lang leve het openbaar vervoer..

Lang leve het openbaar vervoer..

De Kingsday koffie beker, want zonder koffie kan de dag niet beginnen!

De Kingsday koffie beker, want zonder koffie kan de dag niet beginnen!

Voordat we “de stad” in gingen, dronken we eerst samen een drankje bij Tessa en Noud. We hadden een jarige in ons midden. Carlijn is samen met de Koning op 27 april jarig, toch wel cool om op deze dag jarig te zijn. Het hele land feest met je mee!

DE STAD
Rond een uur of 15.00 vertrokken we richting de stad. In Eindhoven worden er een aantal pleinen omgetoverd tot ware dance-walhallas. In het beursgebouw word hardstyle/hardcore gedraaid en op de markt hoor je meer de oer-Hollandse muziek. Amsterdam richt zich de laatste jaren meer op kinderen en op hun eigen inwoners, ze kunnen de grote stroom van bezoekers van buitenaf niet meer helemaal aan. Eindhoven is de laatste jaren meer in trek bij “de jeugd” en speelt hier goed op in door voor ieder wat wils te organiseren!

Het was weer een gezellig dag met deze toppers!

Het was weer een gezellig dag met deze toppers!

THE GIRLS

THE GIRLS

THE BOYS

THE BOYS

FESTIVAL
We hebben de hele middag doorgebracht bij de lichtstraat op het Philipsterrein. Daar vond Electric Orange plaats. Om eerlijk te zijn is dit normaal niet mijn favoriete muziek. Maar met een drankje en goed gezelschap is het voor mij al snel een party! Wat me wel weer is opgevallen tijdens dit festival, dat de drankprijzen erg hoog zijn. Omdat je altijd met bonnen betaald, valt je dit niet zo op. Maar als je het gaat om rekenen is het eigenlijk overdreven. Je betaalde voor 10,5 bon €30,-. Voor een rosé wijntje betaal je 1,5 bon. Dit is gewoon een dikke €4,35. Zo een dagje Kingsday in Eindhoven kost je toch al snel een €70,-p.p. Nu is het voor mij nog te doen omdat ik een fulltime baan heb, maar ik kan me voorstellen dat de “jongere” jeugd hier toch hard voor moet werken.

Met de jarige job Carlijn (links)

Met de jarige job Carlijn (links)

Aan de uitdrukking van Luc is goed te zien dat we totaal niet waren voorbereid op zon.

Je ziet dat we totaal niet voorbereid waren op de zon!

NAAR HUIS
Rond een uur of 19.00 zijn we wat gaan eten en daarna hebben we nog even door stratumseind gelopen. Omdat we bijna allemaal dinsdag weer moesten werken en het toch een uurtje reizen is, zijn we daarna richting Maastricht vertrokken.

We hebben weer mogen genieten van een gezellige dag @ Eindhoven! Op naar volgend jaar.

Hoe was jouw Kingsday, ook een leuke dag gehad?

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter