Tips & Tricks voor een overzichtelijke garderobe

0

Afgelopen zaterdag maakte ik mijn garderobe zomerproof. De winterkleren werden in opbergboxen gedaan, zodat er weer plaats in de kast kwam voor de zomerkleren. Mijn grootste droom is een inloopkast. Het lijkt me geweldig om al mijn schoenen netjes naast elkaar te zien staan en rond te kunnen lopen in je eigen kast. Tot die tijd moet ik het doen met kasten, ladekasten, mandjes en opbergboxen. Omdat ik hier zo mijn eigen manier in heb gevonden, wil ik jullie graag een aantal tips & tricks geven over het ordenen van je garderobe!

Qua kleding heb ik een regel: als ik een kledingstuk een seizoen (zomer, winter) niet aan doe, gooi ik het weg. Het blijkt namelijk dat je dan uitgekeken bent op dit kledingitem en je het beter weg kunt doen. Door je kledingkast af en toe op te schonen, hou je alleen de kleren over die je ook echt draagt. Zo heb je meer overzicht. Als ik vroeger ging winkelen kocht ik gewoon wat ik leuk vind. Nu koop ik iets gerichter kleding. Ik denk na over wat ik er eventueel mee kan combineren, of het past bij de schoenen die ik al heb gekocht of nog wil kopen. Zo creëer je meer setjes en word het kiezen van kleding makkelijker. Tip: om het overzicht te houden in mijn kledingkast bewaar ik mijn zomer en winterkleding apart. Zo hangt je kast niet propvol en kun je makkelijk het perfecte setje uitkiezen!

Ik bewaar mijn zomer of winterkleding en schoenen in deze opbergboxen. Ik kocht ze bij de Hema. Ze zijn transparant zodat ik kan zien wat erin zit.

Ik bewaar mijn zomer of winterkleding en schoenen in deze opbergboxen. Deze kocht ik bij de Hema. Ze zijn transparant zodat ik kan zien wat erin zit.

Ik ben gek op schoenen! Ik vind dat schoenen een outfit helemaal af kunnen maken. Goede verzorging voor mijn schoenen vind ik dan ook belangrijk. Voordat ik mijn nieuwe schoenen ga dragen, spray ik ze in met een water en vuil afstotende spray! (even tussendoor)

Ready to wear!

Ready to wear!

Voor onze sportkleding had ik nog niet echt een plekje gevonden. Omdat we hier nogal wat van hebben was ik opzoek naar een ordelijke oplossing. Een dressoir wat eerst in de woonkamer stond toverde ik om tot sportkleding en accessoires ladekast. Zo hadden we in onze woonkamer meer ruimte en kreeg onze sportkleding een eigen plekje. Hoppatakeej, 2 vliegen in een klap.

De onderste lade is voor mijn sportkleding, de middelste lade is voor mijn sportkleding en de bovenste lade toverde ik om tot mijn accessoires lade. Bij Ikea kocht ik bakjes die precies in de ladekast passen. Zo kun je mooi je armbanden, kettingen en oorbellen scheiden. Tip: als je spullen een eigen plek geeft, vind je ze makkelijker terug! Je ziet dat ik in deze lade ook mijn nagellak bewaar, in een apart mandje. I love mandjes!

De onderste lade is voor mijn sportkleding, de middelste lade is voor de sportkleding van Luc en de bovenste lade toverde ik om tot mijn accessoires lade. Bij Ikea kocht ik bakjes die precies in de ladekast passen. Zo kun je mooi je armbanden, kettingen en oorbellen scheiden. Tip: als je spullen een eigen plek geeft, vind je ze makkelijker terug! Je ziet dat ik in deze lade ook mijn nagellak bewaar, in een apart mandje.

I love mandjes! Het fijne aan mandjes is dat ze zowel functioneel zijn als bruikbaar voor decoratie. Mandjes zijn vooral perfect voor het opbergen van handschoenen, sjaals en zwemkleding.

Ik heb voor alle spullen een apart mandje. Zo weet ik altijd precies waar al mijn spullen liggen.

Ik heb voor alle spullen een apart mandje. Zo weet ik altijd precies waar al mijn spullen liggen.

Dit is een goed voorbeeld van de functionele mand en de mand als decoratie. Ik wist niet zo goed wat ik met deze "lege" plekken aan moest op onze slaapkamer. Dus vulde ik ze op met deze manden. Had ik meteen wat opbergruimte erbij!

Dit is een goed voorbeeld van de functionele mand en de mand als decoratie. Ik wist niet zo goed wat ik met deze “lege” plekken aan moest op onze slaapkamer. Dus vulde ik ze op met deze manden, om ook extra opbergruimte te creëren.

Voor het overzichtelijk opbergen van tassen, petten en sjaals had ik tot voor kort nog geen oplossing gevonden. Maar soms ontstaan dingen zonder dat je het in de gaten hebt.

Deze wijnkoeler is tegenwoordig mijn petten, sjaals en tassen opberger. Het is niet alleen functioneel maar het zie er ook leuk uit!

Deze wijnkoeler gebruik ik tegenwoordig om mijn petten, sjaals en tassen in op te bergen. Hij is niet alleen functioneel maar het ziet er ook gewoon leuk uit!

Nadat ik alles heb geordend en opgeruimd, zoek ik setjes kleren bij elkaar. Deze hang ik dan ook als setje op in de kast. Zo hoef je ‘s morgens niet lang na te denken over wat je gaat aan doen. Je hoeft alleen maar het juiste setje uit te kiezen! Good Luck!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter