Het recept van mijn lievelingsgerecht: Kipcurry met sperziebonen

0

De vraag: “wat gaan we vandaag weer eens eten?”, stel ik me een aantal keren per week. Gevarieerd eten is belangrijk, ik probeer er voor te zorgen dat we iedere dag genoeg voedingstoffen binnen krijgen. Om de variatie erin te houden probeer ik soms “nieuwe” gerechten uit. Een tijdje geleden maakte ik Kipcurry met sperziebonen. Sindsdien ben ik fan! Ik maak het minimaal 1x in de 2 weken. Het is mijn favo gerecht van dit moment. En omdat ik jullie deze heerlijkheid niet wil ontnemen, vind je hier het recept!

WAT HEB JE NODIG?

 • 3oo gram noedels
 • 400 gram sperziebonen
 • 1 grote of 2 kleine uien
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gram kipfilet
 • 2 el groene currypasta
 • 100 ml kokosmelk
 • 100 ml water
 • 1 bosje koriander
 • kokosboter

DE BEREIDINGSWIJZE

 • 1. Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook.
 • 2. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 • 3. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en kook ze circa 8 minuten. Giet af.
 • 4. Pel en snijd de uien in kleine stukjes.
 • 5. Pel en hak de knoflook fijn.
 • 6. Snijd de kipfilet in blokjes.
 • 7. Verhit een beetje kokosboter in een braadpan en bak de kipfilet circa 4 minuten gaar. Voeg de knoflook, uien en de currypasta toe en bak circa 1 minuut. Voeg de kokosmelk, het water en de sperziebonen toe. Verwarm nog circa 3 minuten.
 • 8. Hak de koriander grof.

SERVEERTIP
– Verdeel de noedels over kommen en schep de kipcurry eroverheen. Garneer met de koriander.

TIPS
– Je kunt ook een potje kant en klare koriander kopen. Dit doe ik meestal als ik geen tijd heb om verse koriander te halen.
– De bereidingswijze van de noedels kan verschillen per merk. Ik koop altijd noedels die maar 2 tot 3 minuutjes hoeven te koken. Ik laat het water van de noedels pas koken tussen stap 5 en 6 in. Let dus goed op de bereidingswijze van de noedels die je koopt. Anders zijn de noedels al koud voordat de rest klaar is. Als de noedels erg plakkerig zijn doe er dan een beetje olie doorheen en spoel ze altijd koud af!
– Omdat ik het lekker vind als de “saus” een beetje in de kip en de sperziebonen trekt. Laat ik het geheel altijd iets langer op het vuur staan.

Het voordeel van dit recept is dat het lekker snel klaar is! Perfect dus als je erna nog even wilt gaan sporten.

Wat is jou favo recept? Deel het met me in de comments onder het bericht.

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter