Reportage Fierce Fashion Festival 2015

1

Gister was het dan eindelijk zover, mijn festivalseizoen werd geopend met het Fierce Fashion Festival. Een festival waar ik me weken op had verheugd. Het Fierce Fashion Festival zou het eerste mode festival van Nederland moeten worden en het Sportpark Riekerhaven in Amsterdam zou worden omgetoverd tot een echt fashion paradijs. Via social media werd ik de afgelopen maanden op de hoogte gehouden van de laatste nieuwe ontwikkelingen van het festival. Ik citeer: “Naast de eigen ModeMusthaves.com-stands waar alle gek-makende items verkrijgbaar zijn, brengt Fierce verscheidene stands waar je de leukste mode & beauty items kunt shoppen. Ook styling-advies van onder andere bekende Nederlanders is volop aanwezig. Genoeg te doen dus onder het genot van cocktails en muziek“.

Net als ieder ander had ik hoge verwachtingen gekregen van het festival. Helaas heeft Fierce fashion festival dat verwachtingspatroon niet geheel kunnen waarmaken. Zo vond ik het terrein te groot voor het aantal stands, het kleding aanbod minimaal, heb ik geen cocktailbar kunnen vinden en hing er geen leuke sfeer. Na afloop kregen we een goodiebag t.w.v 100,-. Hier is via social media heel veel aandacht aan besteed, vandaar dat ik verwacht had dat er ook echt leuke spulletjes in zouden zitten. Helaas viel die goodiebag erg tegen! Ik schrijf niet graag negatieve reviews, omdat de organisatie er toch veel tijd en energie in heeft gestoken, maar het festival was voor mij een flop. Het concept zelf vind ik daarentegen top! Alleen is het festival te veel gehypet via social media, waardoor het festival tegenviel ten opzichte van het gecreëerde verwachtingspatroon. Super jammer, vooral omdat het voor ons een dikke 3 uur reizen was. Maaaaar ondanks dat het festival niet was wat ik er van verwacht had, heb ik toch een leuke dag gehad. De slingers moet je uiteindelijk toch zelf ophangen! Daarom toch een kleine sfeerimpressie van de dag!

DE ENTREE

Nadat we 3 uur hadden gereisd waren we blij toen we eindelijk het festival terrein in zicht hadden. We waren er rond een uur of half 2. Het gekke was dat we toen al dames met de goodiebag van het terrein af zagen komen. Opmerkelijk, maar wat achteraf gezien was het wel logisch. De aankleding van het festival was leuk bedacht, maar viel een beetje in het niets door het slechte weer en het veel te grote terrein.

Dezelfde foto plaatste Fierce Fashion Festival vrijdag op instragram. Toen scheen het zonnetje en met een leuk filtertje eroverheen zag het er een stuk leuker uit dan zaterdag na een harde regenbui.

Dezelfde foto plaatste Fierce Fashion Festival vrijdag op instragram. Toen scheen het zonnetje en met een leuk filtertje eroverheen zag het er een stuk leuker uit dan zaterdag na een harde regenbui.

HET KLEDINGAANBOD

Ik had verwacht dat het een soort van “markt” zou zijn met heel veel standjes met kleding, sieraden, tassen, etc. Er was weinig kledingaanbod, het waren voornamelijk specifieke merken en spullen waar je ook echt van moet houden. Beetje Ibiza-style. Super leuk voor op vakantie, maar niet om dagelijks mee over straat te lopen. Ook het aanbod van de stand van mode musthaves zelf vond ik minimaal. Echt jammer, want mijn bedoeling was om daar de grote slag te gaan slaan.

De fashion truck, leuk concept! Ik vond dit de leukste stand die er was, alleen jammer dat het zo druk was en je moeilijk kon passen. Ik heb helaas niks gekocht!

De fashion truck, leuk concept! Ik vond dit de leukste stand die er was, alleen jammer dat het zo druk was en je moeilijk kon passen. Ik heb helaas niks gekocht!

De stand van Mipacha shoes, het is dat ik al een paar heb. Anders waren deze juweeltjes zeker mee naar huis gegaan!

De stand van Mipacha shoes. Het is dat ik al een paar heb, anders waren deze juweeltjes zeker mee naar huis gegaan!

DRINKS & FOOD

Het enige wat ik echt goed vond aan het festival was het eten. Ze hadden biologische frieten, pannenkoeken, wokgerechten en een barretje met kokoswater en smoothies. Ik vind het top als er op een festival meer aanbod is dan alleen maar fastfood. Het wokgerecht dat ik gekozen had was ook erg lekker. Dus hier heb ik verder niks op aan te merken.
Zoals jullie misschien al weten: I love cocktails! Ik kan echt genieten van een lekkere cocktail in de zon, heerlijk! Helaas hadden ze die niet en heb het met een Jillz moeten doen. Tip voor volgend jaar: een cocktail bar!

Food

DE SFEER

Ik vind het moeilijk om de sfeer van het festival te omschrijven. In het begin werden we een beetje overvallen met het idee dat het niet was wat we er van verwacht hadden. Misschien waren we ook wel te vroeg daar. Want je merkte dat later in de middag de sfeer beter werd. Ik vond het festival terrein te groot voor het aantal bezoekers en stands, waardoor er veel lege plekken waren. Het kan dan nog beter klein en knus zijn. Rond een uur of 5 wilden we eigenlijk naar huis gaan, toen ineens Manuel Broekman en Geza Weisz gingen draaien. Gelukkig zijn we toen nog een uurtje gebleven, want toen ging het wel even los! Dat was toch wel ‘het momentje van geluk’ van de dag en zodoende hebben we toch nog kunnen genieten van een drankje in de zon, met een lekkere beat op de achtergrond. Uiteindelijk moet je je eigen feestje maken, hoe groot of klein een festival ook is.

Chillen met een drankje in het gras. Momentje van geluk!

Chillen met een drankje in het gras. Momentje van geluk!

GOODIEBAG

Bij het aanschaffen van een kaartje kreeg je een goodiebag t.w.v €100,-. Best een mooi bedrag voor een goodiebag. Ik had gedacht dat hier iets van kleren of sieraden in zou zitten. Dit zou je toch verwachten van een fashion festival. Maar helaas was dit niet het geval. Er zat een Glamour in van de maand maart(!), (te)veel kortingsbonnen en slechts 3 beauty producten. Als je al maanden lekker bent gemaakt met het feit dat je een goodiebag t.w.v €100,- gaat ontvangen is dit best een teleurstelling! Ze hadden beter niks kunnen zeggen over een goodiebag en deze achteraf als “extraatje” kunnen weggeven. Dan was ik er reuze blij mee geweest.

CONCLUSIE

Ik heb een leuke dag gehad, maar het festival zelf was voor mij een flop. Ik ga er zeker volgend jaar geen 3 uur meer voor reizen. Het concept van het festival vind ik wel goed bedacht en ik denk dat dit echt wel kan uitgroeien tot iets groots. Maar dan zullen zeker veel dingen anders moeten. Zoals: meer kledingaanbod, meer stands voor make-up en haar-tutorials (zodat de wachtrijen korter worden), het festivalterrein anders indelen, een cocktailbar en een betere (of geen vooraf aangekondigde) goodiebag. En het belangrijkste; de social media campagnes baseren op hetgeen wat je kunt aanbieden. Niet, zoals nu, je bezoekers een beeld geven van iets wat je achteraf niet kunt waarmaken. Ik hoop dat de organisatie iets doet met de feedback en de tips meeneemt naar volgend jaar!

Dit was helemaal in het begin, je ziet dat het erg rustig was. Gelukkig werd het in de middag wat drukken en ging het zonnetje nog lekker schijnen!

Dit was helemaal in het begin, je ziet dat het erg rustig was. Gelukkig werd het in de middag wat drukker en ging het zonnetje nog lekker schijnen!

Er zullen zeker dames zijn geweest die het festival wel als top hebben ervaren, misschien doordat zij een lager verwachtingsbeeld hadden. Maar ik en menig ander bezoeker (check instagram en facebook) hebben het festival als slecht ervaren!

Wat vond jij van het Fierce Fashion Festival?

Liefs,

Share.

1 reactie

  1. Helemaal mee eens! Nog een pluspuntje was dat er geen rijen waren voor drinken en de wc haha. Ik heb ook gelezen “een goodiebag twv minstens €100 dus haal je je entree en dubbel en dwars uit”. Dan verwacht je idd iets anders. Daarnaast weten ze toch hoeveel kaartjes ze verkopen en dat iedereen minimaal 1 foto in de fotobooth wil maken, waarom staat er dan maar 1?? Het had heel leuk kunnen worden, maar helaas viel het mij ook erg tegen.
    Misschien dat ik volgend jaar nog ga, maar dan niet als bezoeker maar als standhouder als dat mogelijk is. Ik denk dat zij namelijk wel een goed resultaat hebben geboekt die dag.

Laat een reactie achter