“als je haar maar goed zit” mijn favoriete haarproducten van dit moment

0

Ik ben echt een haar mens. De uitdrukking “als je haar maar goed zit”, past echt bij mij. Ik vind het belangrijker dat mijn haar goed in model zit dan dat ik mooi ben opgemaakt. Ik stijl, föhn of krul mijn haar bijna iedere dag. En door de hitte die deze apparaten afgeven moet ik mijn haar goed verzorgen zodat het mooi en gezond blijft. Gelukkig zijn hier tegenwoordig genoeg producten voor te verkrijgen. Wil je weten welke producten ik gebruik? Lees dan mee.

Wassen

Vroeger waste ik mijn haar iedere dag. Maar nu weet ik dat dat helemaal niet goed is. Ik was het nu om de dag of om de 2 dagen. De laatste weken probeer ik mijn haar minimaal te wassen om te kijken of het dan minder snel droog word. Maar ik vind vettig haar zo onverzorgd dat het me maximaal 3 dagen lukt. Natuurlijk kun je je haar “trainen”. Hoe vaker je het wast, hoe sneller het vettig word. Je haar maakt zelf oliën aan, waardoor het zichzelf schoonhoud. Als jij je haar iedere dag wast, was je bij wijze van spreken ook de goede oliën weg. Daardoor word je haar vettig en ga je het weer wassen. Het is een visuele cirkel, die ik probeer te onderbreken door mijn haar minder vaak te wassen.

Zoals ik al vertelde vind ik vettig haar echt onverzorgd. Vandaar dat ik soms droogshampoo gebruik. Spray het bij je haargrens, maar zorg altijd dat er nog haren overheen vallen. Het nadeel ervan is namelijk dat het soms een beetje een grijze gloed achterlaat. Het voordeel van droogshampoo is dat je haar er weer fris uitziet en lekker ruikt.

Zoals ik al vertelde vind ik vettig haar er echt onverzorgd uitzien. Vandaar dat ik soms droogshampoo gebruik. Spray het bij je haargrens, maar zorg altijd dat er nog haren overheen vallen. Het nadeel ervan is namelijk dat het soms een beetje een grijze gloed achterlaat. Het voordeel van droogshampoo is dat je haar er weer fris uitziet en lekker ruikt.

Bescherming

Ik probeer mijn haar zo goed mogelijk te beschermen. Zo was ik het altijd ‘s avonds en laat ik het vanzelf opdrogen, dat is beter dan het drogen met de föhn. Omdat ik bijna iedere dag mijn haar föhn, stijl of krul gebruik ik altijd een product dat mijn haar beschermt tegen de hitte van deze apparaten.

Deze heat protect spray is van Andrelon. Je moet het eigenlijk in handdoek droog haar sprayen, maar ik gebruik het ook als mijn haar droog is. Ik spray het voornamelijk in de punten. Helpt echt goed!

Deze heat protect spray is van Andrelon. Je moet het eigenlijk in handdoek droog haar sprayen, maar ik gebruik het ook als mijn haar droog is. Ik spray het voornamelijk in de punten. Helpt echt goed!

Deze haarolie van Goldwell zat een keertje in een goodybag. Ik vind hem erg fijn, vooral omdat je de olie kunt aanbrengen in vochtig en droog haar. Ik knijp deze olie vooral in de punten, want deze kunnen altijd wel wat extra voeding gebruiken.

Deze haarolie van Goldwell zat een keertje in een goodybag. Ik vind hem erg fijn, vooral omdat je de olie kunt aanbrengen in vochtig en droog haar. Ik knijp deze olie vooral in de punten, want deze kunnen altijd wel wat extra voeding gebruiken.

Volume

Ik vind haar met volume echt prachtig. Ik föhn mijn haren al bijna 10 jaar iedere dag met een ronde borstel in model. Het is een gewoonte en ik ben er binnen 10 minuutjes mee klaar, ik vind mijn haar niet mooi als het niet geföhnt is. Mijn haar is nu wel een stuk langer dan een paar jaar geleden, dus het komt nu ook wel eens voor dat ik het borstel en dat het dan gewoon goed zit. Ik heb gewoon iets met haar, het moet gewoon goed zitten. Net zoals ieder ander heb ik ook wel eens een “bad hair day”. Dan gebruik ik een haar product extra, om net iets meer volume te krijgen. En haarlak moet ik in huis hebben, ik kan niet zonder.

De schuim gebruik ik voordat ik mijn haren ga föhnen of krullen. Geeft net dat beetje extra volume. De haarlak moet het geheel de hele dag in model houden ; - ). Deze haarlak geeft ook nog eens extra glans, voor de laatste finishing touch.

De schuim gebruik ik voordat ik mijn haren ga föhnen of krullen. Geeft net dat beetje extra volume. De haarlak moet mijn haar de gehele dag in model houden ; – ). Deze haarlak geeft ook nog eens extra glans, voor de laatste finishing touch.

Op dagen dat mijn haar totaal is ingezakt gebruik ik deze volume poeder. Schud een heel klein beetje poeder bij je haar grens, let hierbij ook weer op dat er nog haren over heen vallen. Zo creëer je extra volume.

Op dagen dat mijn haar totaal is ingezakt gebruik ik deze volume poeder. Schud een heel klein beetje poeder bij je haar grens, let hierbij ook weer op dat er nog haren over heen vallen. Zo creëer je extra volume.

Föhnen, stijlen en krullen.

Het is eigenlijk niet goed om je haar iedere dag te stijlen, föhnen of te krullen. Daarom is het belangrijk dat je goede apparaten aanschaft. Vroeger kocht ik een föhn voor 1 tientje, tegenwoordig geef ik er iets meer geld aan uit. Maar ik moet zeggen dat deze apparaten ook veel langer mee gaan. Dus je kunt beter investeren in een goede föhn, stijl- en krultang, ze zijn beter voor je haar en uiteindelijk ook voor je portemonnee!

Föhn Remington: € 24,95, Stijltang Remington: €49,95, Stijltang Gamma €

Föhn Remington: € 24,95, Krultang Remington: €49,95, Stijltang Gama €69,90

Kapper

Ik ga 1 keer in de 4 maanden naar de kapper en laat dan mijn puntjes knippen en mijn haar verven. In principe alleen altijd de uitgroei, maar na de zomer (mijn haar is dan een stuk lichter) laat ik mijn hele haar verven. Verf je haar niet te vaak, je haar raakt dan sneller beschadigd!

Heb jij nog tips voor mooi, stralend, glanzend haar? Laat het me dan weten in de comments!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter