Indonesisch eten: Gado Gado als hoofdgerecht

0

Ik ben gek op Indonesisch eten! Vooral het Indisch eten dat mijn moeder klaarmaakt. Helaas ben ik zelf nog niet zo een keukenprinses en wil ik graag eens bij mijn moeder in de leer. Het enige gerecht wat ik tot nu toe kan maken is Gado Gado. Normaal word dit geserveerd als bijgerecht. Maar met dit recept staat binnen 20 minuten een volledige maaltijd op tafel.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram kipfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 zakje saté marinademix (conimex)
  • 8 eetlepels pandanrijst
  • 3 eetlepels wokolie
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels satésaus
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

De bereidingswijze

  • 1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom.
  • 2. Voeg hier de wok olie, de marinademix, het water en de ketjap aan toe en schep met een lepel om. Laat dit ongeveer 20 minuutjes staan.
  • 3. Breng twee pannen met water aan de kook.
  • 4. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en kook ze circa 8 minuten.
  • 5. Kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • 6. Kook de eieren 8 minuten en spoel ze af met koud water.
  • 7. Bak de kipfilet in een braadpan circa 4 minuten gaar. Je hoeft geen olie of boter meer toe te voegen.
  • 8. Als laatste verwarm je de satésaus op laag vuur.
  • 9. Giet de boontjes en de rijst af.
  • 10.Pel de eieren en snijd ze in schijfjes.

Serveerwijze

Verdeel de rijst over 2 kommen en schep er vervolgens de kip, de boontjes en de satésaus overheen. Verdeel daarna de schijfjes ei over de satésaus. Als finishing touch kun je er nog gebakken uitjes en kroepoek over heen strooien.

Selamat makan! (smakelijk eten)

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter