Stappenplan voor een alledaagse make -up look

1

Make- up is iets waar de meeste vrouwen niet zonder kunnen. Ik gebruik al ongeveer 13 jaar make-up, eigenlijk al vanaf de brugklas. In die 13 jaar heb ik mezelf een vaste make -up routine aangeleerd. Ik wijk hier eigenlijk bijna nooit vanaf. Ik dacht dat ik alles van make-up af wist. Totdat ik een make-up party bijwoonde, georganiseerd door de dames van “more than make-up”.
Zij gaven me enkele tips en tricks die ik nu dagelijks gebruik. Ze schreven een stappenplan voor het aanbrengen van een alledaagse make-up look, die ik met de misshappyhippy lezers mag delen. Dus wil je wat advies van de professionals? Check dan het stappenplan:

1. Dagcrème

Het reinigen van het gezicht is belangrijk om de maku-up te laten hechten. Gebruik daarom een dagcrème op waterbasis. Wanneer je een dagcrème op oliebasis gebruikt blijft de make-up vrijwel niet zitten. Laat de dagcrème altijd 30 minuutjes intrekken voordat je begint met het aanbrengen van je make-up.

2. Concealer

Als eerste ga je je huid egaal maken, dit doe je met een concealer. Breng de concealer aan met je wijsvinger op een drukkende manier zodat de concealer goed aan de huid hecht. De foundation word over de concealer aangebracht en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de concealer wegveegt.

– Rode pukkeltjes = groene concealer
– Donkere kringen en blauwe aders = oranje/ rozige concealer
– Andere oneffenheden = lichte huidkleurige concealer

Tip: De gebieden waar je altijd concealer aanbrengt zijn de ogen, bij de neusvleugels en in het kuiltje van je kin.

Links mijn foundation, deze is alleen te koop bij de schoonheidsspecialist.Deze is niet vettig en glimt niet. In het midden mijn concealer, deze breng ik aan onder mijn foundation om mijn "wallen" te camoufleren. Rechts concealer stift, om kleine onzuiverheden weg te werken.

Links mijn foundation, deze is alleen te koop bij de schoonheidsspecialiste. Deze is niet vettig en glimt niet. In het midden mijn concealer, deze breng ik aan onder mijn foundation om mijn “wallen” te camoufleren. Rechts concealer stift, om kleine onzuiverheden weg te werken.

3. Foundation

Foundation kun je het beste aanbrengen met een foundation kwast. Deze koop je bijvoorbeeld bij de Hema. Let er wel goed op dat het echt een foundation kwast is.

Tip: Om er voor te zorgen dat je foundation niet gaat glimmen kun je deze fixeren met een losse witte poeder. Breng de losse witte poeder aan met een wattenpad op een deppende manier. Het overtollige poeder haal je weg met een grote poederkwast.

Dit witte poeder kocht ik bij de make-up party en gebruik ik over mijn foundation vooral in de zomer als het warm is.

Dit witte poeder kocht ik bij de make-up party en gebruik ik over mijn foundation vooral in de zomer als het warm is.

4. Wenkbrauwen

De wenkbrauwen geven uitdrukking aan je gezicht en zijn daarom misschien wel het meest belangrijk van de hele make-up. Je kunt hier een wenkbrauwpotlood voor gebruiken maar om een mooier en zachter resultaat te krijgen kun je je wenkbrauwen het beste invullen met een bruinige poeder. Begin bij de aanzet van de wenkbrauw en werk zo naar buiten.

Tip: Wil je je wenkbrauw optisch iets liften? Zet dan direct onder het aflopende deel van de wenkbrauw witte poeder. Dit accentueert de wenkbrauw nog meer en geeft een mooie basis voor de rest van de oogmake-up.

5. Oogpotlood

Je gaat met een oogpotlood (kajalpotlood) het oog omlijnen. Ook hierbij is het mooier om een zacht effect te creëren in plaats van harde lijnen. Zet daarom met het potlood onder de onderste wimperrand kleine puntjes of streepjes en vervaag deze met een klein dun kwastje (kattendong) tot een mooie lijn.

Een kajalpotloot is vettig en kan dus gaan uitlopen, om dit te voorkomen zet je met een bruine/zwarte oogschaduw de lijn vast. Je kunt hier ook een andere kleur oogschaduw voor gebruiken, je creëert dan een speels effect. En ga je opstap? Dan mag je gerust een mooie eyeliner zetten om je avondmake-up af te maken.

Tip: Zorg dat je het potlood niet in je wipperrand of boven je wimpers zet, dit verkleint je ogen.

Deze grijze oogschaduw gebruik ik om het zwart lijntje boven mijn oog wat te vervagen. Deze kocht ik een jaar geleden op de make-up party en ik heb hem nog steeds!

Deze grijze oogschaduw gebruik ik om het zwart lijntje boven mijn oog wat te vervagen. Deze kocht ik ook op de make-up party!

6. Oogschaduw

Er zijn verschillende soorten technieken om de oogmake-up af te maken. Gebruik als basis altijd een lichte kleur oogschaduw. Van daaruit kun je de oogmake-up met een donkeren kleur afmaken.

– voor een grote oogopslag laat je het bewegend ooglid licht
– je werkt dan met een donkere kleur vanuit de buitenste ooghoek schuin naar boven tot in de arcadeboog en werk dan naar binnen tot op 2/3 van het oog
– vervaag de lijn die op de arcadeboog loopt met een wattendip zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen en er geen harde lijnen ontstaan

Om de oogmake-up af te maken breng je een laagje mascara aan op de wimpers.

Tip: Het is ook mogelijk om een donkere kleur 2/3 van het hele ooglid te laten lopen. Deze techniek is geschikt voor vrouwen die weinig ruimte hebben tussen hun oog en wenkbrauw.

7. Rouge of blush

De voorlaatste stap is het aanbrengen van rouge of blush. Wat is het verschil tussen rouche en blush? Ze verschillen niet in product maar in de manier van aanbrengen.

Rouge is de welbekende balk, die je net onder je jukbeen laat lopen. Zorg ervoor dat je het niet de dicht bij je oog en neus aanbrengt. Blush is alleen een blosje op de appel van je wang. Zorg ook hierbij weer dat je de blush niet te dicht bij je neus en oog aanbrengt.

Let op: Bouw laagje voor laagje de blush of rouge op, want wanneer je in een keer te veel aanbrengt krijg je het er heel slecht weer af.

Tip: Heb je een wat voller gezicht? Kies dan voor het aanbrengen van rouge. Dit laat je gezicht smaller lijken.

Deze blush is van Collistar en ik vind deze geweldig! Er zit een kleine glinstering in wat voor een extra shine effect zorgt.

Deze blush is van Collistar en ik vind deze geweldig! Er zit een kleine glinstering in wat voor een extra shine effect zorgt.

8. Lippenstift

Als laatste worden de lippen voorzien van een mooi kleurtje. Daarbij ga je eerst te werk met een lippotlood. Een lippotlood heeft verschillende voordelen:

– je kunt je lippen corrigeren
– je lipstick blijft langer houdbaar
– de lipstick gaat niet uitlopen

Vaag na het aanbrengen van het lippotlood het lijntje uit tot een zachte lijn. Neem daarna een wattenstaafje met witte poeder om de liplijn te fixeren. Vervolgens kun je de lipstick aanbrengen. Het mooiste resultaat krijg je wanneer je de lipstick aanbrengt met een dun lippenseel. De lipstick fixeer je wederom met witte poeder. Dit kun je een aantal keer herhalen voor een langdurige houdbaarheid van je lipstick.

Tip: Breng als finishing touch een beetje lipgloss aan in het midden van je onder- en bovenlip.

More than make-up.

More than make-up.

Wil je graag persoonlijk advies en ook een “more than make-up” home party organiseren? Ga dan naar de website van more than make-up. Naast het geven van make-up advies verkopen de dames ook leuke sieraden en tassen. De perfecte ingrediënten voor een gezellige avond met je chicks!

Liefs,

Share.

1 reactie

Laat een reactie achter