BBQ tips: hoe maak je potato wedges en satéstokjes?

0

Barbecueën hoort echt bij de zomer. Zodra het zonnetje ook maar begint te schijnen vind ik het heerlijk om te barbecueën. Koken is dan ineens niet meer de sleur van iedere dag en ik vind het vooral gezellig. Luc houdt zich bezig met het barbecueën en ik zorg voor de salades en alles wat er voor de rest bij komt kijken. Ik vind het voorverpakte barbecue vlees van bij de supermarkt niet altijd lekker. Het is voor mij meestal te veel, waardoor ik al na één “stuk” genoeg heb. Daarom maak ik altijd zelf satéstokjes en met Luc’s potato wedges erbij heb je de perfecte ingrediënten voor een lekkere barbecue.

Celina’s satéstokjes: wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 gram kipfilet
  • 1 zakje saté marinademix (conimex)
  • 3 eetlepels wokolie
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel ketjap
  • saté prikkers

De bereidingswijze

  • 1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom.
  • 2. Voeg hier de wok olie, de marinademix, het water en de ketjap aan toe en schep met een lepel om. Laat dit ongeveer 20 minuutjes staan. (Het allerlekkerste is als je de kip een nacht in de marinade laat staan)
  • 3. Rijg de kip aan de stokjes.
  • 4. Barbecue time!

Tip: garneer met satésaus en gebakken uitjes.

Verrukkelijk!

Verrukkelijk!

Luc’s potato wedges: wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 middelgrote aardappelen
  • Mix voor Patat & Frites van verstegen
Vergeet de kruiden niet, het geheime ingrediënt!

Vergeet de kruiden niet, het geheime ingrediënt!

De bereidingswijze

  • 1. zet een ketel met water op hoog vuur
  • 2. was de aardappelen goed en borstel ze eventueel schoon
  • 3. snijd de aardappelen in de lengte in 4 of 5 parten
  • 4. kook de aardappelen 10 minuutjes
  • 5. leg ze op de barbecue
  • 6. Bestrooi de partjes tijdens het keren met de kruiden
  • 7. smullen maar!
Ready to eat!

Ready to eat!

Yeah, ik verheug me alweer op de volgende barbecue!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter