Decibel outdoor 2015

0

Het is alweer een week geleden dat ik samen met mijn vriend naar Decibel outdoor 2015 ben geweest. Ondanks dat het een natte regenachtige dag was hebben we samen de dag van ons leven gehad. En holy shit … wat was het een goed feestje. Het festival duurt 12 uur, begint om 11.00 en eindigt dus om 23.00 uur. Omdat ik vaak de vraag krijg hoe een festivaldag er eigenlijk uitziet krijgen jullie vandaag een kijkje achter te schermen. Kijk je mee?

7.00 uur

Opstaaaan… de wekker ging vroeg. Omdat ik een mens ben van een goede voorbereiding leg ik alle spullen en kleren de dag van te voren klaar. Zo hoef ik ‘s morgens niet na te denken en kan ik zo in mijn kleren springen. Voor de rest doe ik een beetje make-up op en maak ik een visgraat vlecht. Ik heb altijd een vlecht naar een festival, wel zo gemakkelijk.

8.00 uur

Ik zorg altijd voor een stevig ontbijt, want op een lege maag kun je niet leven. Spek met ei blijft voor een festival toch altijd de beste optie!

8.45 uur

Ready to go! We gingen met een bus van eventtravel. Het voordeel van het reizen met een bus is dat je lekker achterover kunt zitten en nergens over hoeft na te denken. Het nadeel is dat je erg vroeg moet opstaan. Het is een kleine 1,5 uur rijden van Margraten naar Hilvarenbeek. Maar omdat de bus ook mensen uit Maastricht ophaalde waren we wat langer onderweg. Rond 11.00 uur arriveerden we in Hilvarenbeek bij het festivalterrein van Decibel.

11.15 uur

Aankomst festival. Vroeger stond je uren in de rij voordat je ergens binnen was. Tegenwoordig gaat dat vanzelf, je ticket word gescand, er volgt een korte fouilleer sessie en je bent binnen. Omdat we wat extra droge kleding bij ons hadden, regelden we een kluisje. Dit ging ook met een scan systeem, super chill.

12.00 uur

We liepen eerst een rondje over het festivalterrein. Het terrein is echt mega groot. Decibel had dit jaar 16 area’s en maar liefst 150 artiesten. Ook was er een kleine kermis aanwezig. Nadat we het terrein hadden verkend kochtten we bonnen en bestelden we ons eerste drankje.

Schermafbeelding 2015-08-22 om 00.59.59

14.00 uur

We stonden eindelijk te genieten van de muziek op de mainstage toen het begon te regenen. Wat eigenlijk echt een slechte timing was omdat om 14.30 D-Block & S-te-Fan zouden gaan draaien. Hier had ik graag even naar geluisterd. Gelukkig was het festival op alles voorbereid en kon je bij iedere bar gratis regen poncho’s krijgen. Gekleed in poncho’s liepen we naar een area die binnen was. Luc kocht een decibel pet voor me, zodat mijn haren niet nat werden.

DSC_2730-001

14.15 uur

Aangekomen bij de Euphoria area kon het feest echt beginnen. Om eerlijk te zijn heb ik niet meer op te tijd gelet en ik denk dat we tot een uur of 18.00 uur gedanst hebben. Omdat we de hele middag binnen hadden gestaan zijn we rond 18.30 even naar buiten gegaan, helaas regende het nog steeds. Maar gekleed in onze poncho’s hebben we nog even gedanst bij de Pussy lounge area.

18.30 uur

Even een kleine pauze. Ik had honger en op een lege maag kan het feestje niet doorgaan. Dus aten we een pizzapunt en kochten we nog bonnen.

19.00 uur

Weer terug naar de Euphoria area waar we ons tot 22.00 uur in het zweet hebben gedanst. Ik krijg meestal een aantal keren per dag kippenvel op een festival. Je bent even weg uit de sleur van het dagelijks leven en je kunt je helemaal laten meesleuren door de muziek. Op zo een moment kan ik echt genieten!

DSC_2733-001

22.00 uur

Even snel een sanitaire stop en op naar de mainstage. Waar om 22.00 uur de eindshow begon. Het regende nog maar een klein beetje en samen met de 60.000 andere festival bezoekers genoten we van een spectaculaire lichtshow met vuurwerk en de beste muziek.

23.00 uur

Om 23.00 uur was Decibel outdoor 2015 afgelopen. Om de drukte een beetje voor te zijn, vertrokken we rond 22.50 uur richting de kluisjes. Daarna liepen we samen met de andere festivalgangers richting de bussen.

00.30 uur

Onze bus vertrok om 00.30 richting Margraten, we maakten een kleine pitstop in Maastricht en om 2.00 uur arriveerden we weer op het vertrekpunt.

02.30 uur

Om 2.30 waren we thuis na toch een kleine 18 uur onderweg te zijn geweest. Het was dan ook een fijn gevoel toen we eindelijk gewassen en gestreken in bed lagen.


(de aftermovie van dit jaar is nog niet klaar, dus moeten we het nog even met die van 2014 doen.)

Over Decibel

Decibel werd dit jaar voor de 15de keer georganiseerd. Het festival is een dorpje op zich met ook een kleine kermis. Er komen ieder jaar 60.000 man op af en dit jaar was het weer helemaal uitverkocht. Er zijn 16 area’s met maar liefst 150 artiesten. Het genre verschilt tussen bijvoorbeeld hardstyle en raw (de wat hardere hardstyle), maar ook hardcore en darkcore zijn aanwezig. Voor de een klinkt het allemaal als dezelfde herrie, maar de liefhebber erkent duidelijk het verschil. Iedere area heeft zijn eigen thema en lichtshow. Tussen alle festival bezoekers hangt een geweldige sfeer en iedereen geniet van alles wat het festival te bieden heeft. Je merkte duidelijk dat het festival al vaak georganiseerd werd want het was tot in de puntjes geregeld.

Ondanks dat je toch 18 uur van huis bent, is de tijd omgevlogen. Ik heb echt de dag van mijn leven gehad en kan weer een top feestje aan mijn lijst toevoegen!

Gelukkig hoef ik niet lang te wachten op het volgende festival. Op zaterdag 12 september staat Q-base 2015 namelijk op de planning.

Kun jij ook zo genieten van een festival?

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter