Travel essentials

0

Vakantie! Het is bijna zover… dat betekend dat het koffer weer kan worden ingepakt en er weer een reisje op de planning staat. We gaan dit jaar een paar dagen naar Lissabon. Het liefst heb ik mijn koffertje al een week van te voren ingepakt en dicht gerist klaarstaan. Op het gebied van “voorbereid op vakantie gaan” ben ik een echte control freak, je zult mij nooit een paar uur van te voren mijn koffer nog zien inpakken. De laatste jaren kiezen we vaker voor korte vakanties, waardoor we wel vaker kunnen gaan en dus meer verschillende plekken kunnen bezoeken. Voor de “korte” vakanties neem ik vaak alleen een handbagage koffer mee. Hier passen natuurlijk niet zoveel spullen in, daarom moet je goed nadenken over welke travel essentials je meeneemt op vakantie. Omdat een “control freak” zoals ik natuurlijk nooit iets vergeet, geef ik je graag een paar tips. Zodat ook jij dit jaar voorbereid op reis gaat!

Verzorging

Een bruin kleurtje hoort echt bij vakantie. Je ziet er dan meteen een stuk gezonder uit. Vroeger kon ik uren “bakken” en het enigste doel wat ik had was om zo bruin mogelijk terug te keren van vakantie. Tegenwoordig smeer ik me super goed in, nu ik weet wat de gevaren van zonnebrand kunnen zijn.

Maar je kunt je huid wel voorbereiden op de zon zodat je toch mooi egaal bruin word. Dit doe ik door mijn huid wekelijks te scrubben. Je verwijdert dan dode huidcellen zodat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt. De zon kan dan beter doordringen tot je huid. Je huid word dan niet alleen een stuk bruiner, de bruine kleur blijft ook veel langer zitten. Scrub je huid een dag voordat je de zon in gaat en scrub niet vaker dan 1 á 2 keer per week.

Ik scrub mijn huid wekelijks. Op dit moment gebruik ik de bodyscrub van DA. Maar de scrub van Collistar en Therme behoren ook tot mijn favorieten.

Ik scrub mijn huid wekelijks. Op dit moment gebruik ik de bodyscrub van DA. Maar de scrub van Collistar en Therme behoren ook tot mijn favorieten.

Lak je nagels met gellak. Ik vind nagels waar nog maar een beetje nagellak op zit echt niet mooi. Omdat “gewone” naggellak niet altijd lang blijft zitten laat ik mijn nagels lakken met gellak voordat ik op vakantie ga. Je nagels hebben de hele reis een mooi kleurtje en je hoeft er niet naar om te kijken. Ook kun je het gehele nagellak assortiment thuis laten, wat weer ruimte scheelt in je (handbagage) koffertje.

Ik ga altijd voor mijn nagels naar mijn nichtje. Zij is super secuur. Ik ga altijd voor een neutrale kleur, de steentjes maken het net wat spannender ; -)

Ik ga altijd voor mijn nagels naar mijn nichtje. Ik ben meer van de neutrale kleuren, de steentjes maken het net wat spannender ; -)

Regels

Voor vluchten binnen Europa vliegen we bijna altijd met Ryanair. Omdat Ryanair goedkoop is stellen ze wel strenge bagage eisen. Je handbagage koffer moet voldoen aan de afmetingen 55cm x 40cm x 20cm en mag niet meer wegen dan 10 kg. Weegt je koffertje meer, moet het mee in het laadruim en betaal je €50,- meer. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik precies het aantal kilo in mijn koffertje heb, want hoe afschuwelijk is het als je op het vliegveld tussen andere reizigers je koffer kunt gaan leegmaken of dat je €50,- extra moet betalen. Gelukkig heb ik hét perfecte hulpmiddel hiervoor gevonden: de kofferweegschaal.

Super handig, je hangt je koffertje aan de haak en weet precies hoe zwaar het is. Ook zit er een meetlint bij, zodat je de afmetingen kunt nakijken.

Super handig, je hangt je koffertje aan de haak en je weet precies hoe zwaar het is. Ook zit er een meetlint bij, zodat je de afmetingen kunt nackecken.

Travel reisdagboek

Op vakantie onderneem je veel dingen op een dag. Sommige herinneringen blijven je voor altijd bij, andere gebeurtenissen vergeet je wat sneller. Ik vind het daarom leuk om een dagboekje bij te houden, zo kun je als je terug ben nog eens goed nalezen wat je ook alweer allemaal gedaan hebt.

Dit travel reisdagboek kocht ik in Maastricht bij een winkeltje. Je krijgt het onder andere bij bol.com en bruna, het kost €6,99 en is van uitgeverij Verba.

Dit travel reisdagboek kocht ik in Maastricht bij een winkeltje. Je krijgt het onder andere bij bol.com en bruna, het kost €6,99 en is van uitgeverij Verba.

In het boekje vind je landkaarten, leuke reis en travel tips, een checklist en er is veel plaats voor verhalen en foto's.

In het boekje vind je landkaarten, leuke reis en travel tips, een checklist en er is veel plaats voor verhalen en foto’s.

Toiletspullen

In de handbagage mag je tegenwoordig alleen nog maar toiletartikelen meenemen van 100ml. De eerste keer dat ik alleen een handbagage koffertje meenam vond ik dit lastig. Ik was gewend om mijn hele beauty assortiment mee op vakantie te nemen. Nu neem ik alleen maar de producten mee die ik écht nodig heb.
Je kunt tegenwoordig van bijna alle producten mini’s aanschaffen, maar deze zijn in verhouding duur. Daarom koop ik altijd lege travel flesjes die je bijna bij alle drogisterijen kunt kopen. Kost iets van €2,99. Deze vul ik met mijn eigen beautyproducten en hoppatakeej heb je toch nog je favourites mee op vakantie. Ik laat trouwens mijn föhn, stijltang en krultang thuis, soms is het goed om je haren even wat rust te gunnen. Dus op vakantie ga ik voor een vlecht of een losse knot. Ook neem ik zo weinig mogelijk make-up mee, alleen een beetje rouge, eyeliner en mascara (waterproof).

Deze travelkit kocht ik bij de primarkt in Eindhoven voor €2,99. Super handig!

Deze travelkit kocht ik bij de primarkt in Eindhoven voor €2,99. Super handig!

THE WORLD IS A BOOK, AND THOSE WHO DO NOT TRAVEL READ ONLY ONE PAGE

THE WORLD IS A BOOK, AND THOSE WHO DO NOT TRAVEL READ ONLY ONE PAGE

Met deze tips kom je al een heel eind, een goede voorbereiding is het halve werk. Voor het efficiënt inpakken van je koffer heb ik ook nog een aantal tips, hierover vrijdag meer…

Enjoy your holiday!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter