Happy hippies zomergevoel: een ibizamarkt!

0

Op 21 september komt onze “o zo geliefde zomer” ten einde. Om zo lang mogelijk in de zomerse sferen te blijven bezocht ik afgelopen zaterdag een hippiemarkt bij de Biesenhof in Geleen.

Ibizamarkt

Vorige jaar maart zijn we een paar daagjes op vakantie geweest naar Ibiza. Het hoogseizoen in Ibiza loopt van april t/m september. Toen wij daar waren was er niet heel veel te doen. Ik vond het toen jammer dat ik niet naar een hippiemarkt kon gaan, dat was toch wel iets dat op mijn “to do” lijst stond. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer naar Ibiza voor een hippiemarkt. Je kunt in Nederland ook gewoon over een soortgelijke markt struinen. Omringd door felle kleurtjes, healty food, hippe kleding en sieraden waande ik me afgelopen zaterdag toch nog even in Ibiza sferen.

Ibizastyle!

Ibizastyle!

Het leuke aan een hippie/Ibizamarkt vind ik de originaliteit van de spullen. Ik heb met sommige verkoopsters een praatje gemaakt en vroeg waar ze de spullen die ze verkopen vandaag komen. Ik kreeg verschillende antwoorden: de een maakt ze zelf, de ander koopt ze in Nederland en sommige spullen worden geïmporteerd uit het buitenland. Dat maakt de producten origineel en uniek. Ik vind het leuk om dingen te hebben die niet iedereen heeft.

Ik krijg alweer zien in de zomer! :  )

Ik krijg alweer zin in de zomer! : )

Homemade

Ik zie het bezoeken van een markt als ontspanning. Ik kan er echt van genieten om op het gemak langs de kraampjes te slenteren. Zo zijn er altijd spullen die direct mijn aandacht trekken. Ik hou erg van felle opvallende armbandjes en ook van de woonaccessoires in Ibizastyle kan ik erg blij worden. Ik stopte bij het kraampje van La lila en vroeg aan de verkoopster of ze haar spulletjes rechtstreeks uit Ibiza haalde, ze vertelde me dat ze de meesten sieraden zelf maakte. Dat heb ik het liefste, omdat ik originaliteit belangrijk vind. Nieuwsgierig naar de zelfgemaakte sieraden van La Lila? Kijk eens op haar facebookpagina

Leuke handgemaakte sieraden van La lila.

Leuke handgemaakte sieraden van La lila.

Als ik aan Ibiza denk, dan denk ik meteen aan haarbandjes. Met een haarbandje creëer je al snel een hippielook. Hair Jewels by Elle maakt deze haarbandjes zelf. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook erg praktisch. Zo zijn de haarbandjes aan de binnenkant bedekt met vilt, zodat het bandje niet gaan irriteren. Op haar pagina hairjewelzbyelle zie je aantal manieren om in een handomdraai een leuk kapsel te creëren.

Tegenwoordig schieten “healty food” standjes als paddenstoelen uit de groot. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier ook wel gevoelig voor ben. Zo dronk ik een aantal jaren geleden nog 2 blikjes redbull per dag, nu denk ik toch 2 keer na over wat ik naar binnen stop. Op de hippiemarkt stond ook een kraampje met “healty snacks” en ondanks dat ik niet vaak snoep, ben ik gek op brownies. Ik kon het dan ook niet laten en moest er eentje proeven. Het voordeel van de “healthy snacks” is dat ze raw en sugarfree zijn, wat wil je nog meer? Ik vond de brownie echt heerlijk, alleen was hij wel erg machtig. Dus je kunt hem beter met iemand delen. Meer informatie over deze healty snacks? Kijk dan even op deze facebookpagina: facebook.com/PeaceLoveFoods

Healty snacks: lekker en gezond!

Healty snacks: lekker en gezond!

Woonaccessoires

Bij Hebbiesz zag ik leuke houten theelichthouders staan. Ondanks dat ik ongeveer mijn eigenlijk winkeltje met theelichthouders kan beginnen, blijf ik toch steeds weer nieuwe kopen. Ik vind het leuk om af en toe wat af te wisselen. Ook kocht een ik een klein harig kleedje, dat als “onderzetter” dient voor de theelichthouders. Meteen toen ik dit “setje” zag staan dacht ik: “die moet ik hebben”. Perfect voor de koude wintermaanden die gaan kopen. Geïnteresseerd? Kijk eens op: www.facebook.com/hebbiesz

Woonaccessoires van hebbiesz

Woonaccessoires van hebbiesz

Toen ik in Bali op vakantie was zag ik altijd prachtige spullen. In Bali worden bijna alle woonaccessoires zelf gemaakt. Helaas heb ik deze spullen nooit kunnen meenemen naar Nederland, omdat ze gewoonweg niet in mijn koffertje pasten. Ik was bijna bij het einde van de Ibizamarkt gekomen toen mijn oog viel op een bamboe theelichthouder, het eerste wat ik dacht: “deze heb ik al eens eerder gezien”. De verkoopster vertelde me dat ze haar spullen uit Bali importeert, waardoor mijn interesse meteen was gewekt. Ben jij net als mij fan van spullen die in Bali gemaakt worden en heb jij ook geen zin in de transport rompslomp, kijk dan eens op: www.migostyling.com. Ze verkopen echt hele leuke spullen en hebben een mooie webshop!

I love Bali!

I love Bali!

Ben je nu net als mij gek op Ibizastuff en struin je ook graag een hippiemarkt af? Ga dan naar de Ibiza Experience Fair, deze vind plaats in het beursgebouw in Eindhoven op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2016. Misschien komen we elkaar daar wel tegen! : -)

Ibiza Xperience

Ibiza Xperience

Ik verheug me nu alweer op de volgende zomer!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter