Back to the sixties: een drive-in bioscoop

0

We gaan tegenwoordig graag terug in de tijd. Zo worden er voortdurend back to the 80’s & 90’s party’s georganiseerd. Ik ben wel een “back to the 90’s” fan. De muziek en het hele sfeertje van de nineties spreekt me aan. Laatst ging ik een avondje back to the sixties. We gingen namelijk naar een drive-in bioscoop waar de film Grease draaide.

De geschiedenis van de drive in bioscoop

De allereerste drive in bioscoop “de Oude Waag” in het Drentse Drouwen, werd in juli 1969 geopend. Tien jaar later opende een twee drive-in bioscoop in Landgraaf, “Autokino Fonke” met een scherm van 12 bij 28 meter. In 1994 werd de laatste film gedraaid in “de Ouwe Waag” en de drive-in bioscoop in Landgraaf sloot in 2002. Tegenwoordig bestaan er geen echt drive-in bioscopen meer. Wel worden er evenementen georganiseerd waarin een drive-in bioscoop word nagebootst.

Back to the sixties

Back to the sixties

Back to the sixties

Het was een warme avond in augustus. De keuze tussen een avondje bios en een drankje doen op een terrasje was snel gemaakt. In de zomer ga ik helemaal niet naar de bioscoop, of er moet al een film draaien die ik echt graag wil zien. Omdat we die avond eens wat anders wilden doen dan normaal kwam Luc met het idee om naar een drive-in bioscoop te gaan. Die avond werd er een drive-in avond georganiseerd in Horn. Toen we onderweg waren zeiden we tegen elkaar: “Toch raar dat we 62 kilometer rijden om naar een film te gaan die we al allebei al een aantal keer gezien hebben, en er ook nog eens €7,50 p.p voor betalen.”.

Eenmaal aangekomen op het “drive-in terrein” waanden we ons meteen zestig jaar terug in de tijd. Er hing een hele leuke sfeer en het was die 62 kilometer rijden dubbel en dwars waard. We zochten een plaatsje tussen de andere auto’s en swingden mee op de “sixties” muziek die uit de boxen galmde. Nadat we ons een biertje en een bakje popcorn hadden besteld waren we klaar voor de film Grease.

Net als vroeger ; -)

Net als vroeger ; -)

Wat vond ik ervan?

Ik heb altijd al eens naar een drive-in bioscoop willen gaan. Het stond zeker ergens op mijn bucket list vermeld. Je gaat niet perse voor de film zelf naar een drive in bioscoop, maar meer voor de sfeer. Je bent natuurlijk afhankelijk van de film die er die avond draait, je kunt niet kiezen zoals bij een normale bioscoop. In eerste instantie was Grease niet onze favoriet, maar achteraf gezien was het juist leuk dat die film draaide. In de film zie je de drive-in bioscopen van vroeger voorbij komen, dubbel zo leuk dat jij op dat moment hetzelfde aan het doen bent.

Het evenement werd georganiseerd door Starlight Drive-in Bioscoop. Zij organiseren dit een paar keer per jaar. Via een FM frequentie kon je het geluid van de film via je autoradio ontvangen. Hetgeen met de swingende liedjes uit Grease zeker niet verkeerd was. Ik heb echt genoten van de sfeer en het is een aanrader als je eens een avondje wat anders wilt doen. Toen we in de auto zaten en terug reden zei ik tegen Luc: “Het leek wel of we een date hadden”. Soms heb je van die avonden dat je met de juiste persoon op de juiste plek bent. Ik voelde me even intens gelukkig!

Het barretje waar we een biertje en een bakje popcorn scoorde. Er was aan alles gedacht!

Het barretje waar we een biertje en een bakje popcorn scoorde. Er was aan alles gedacht!

Dus zet het bezoeken van een drive-in bioscoop maar op je “to do list”. Ik hoor graag wat je er van vond!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter