Boekreview: On Top Anna Nooshin

0

Ik vind het leuk om andere bloggers en vloggers te volgen via instagram en youtube. Via een van hun (Mascha van beautygloss) kwam ik terecht bij Anna Nooshin. Haar stijl sprak me erg aan en ik volg haar al een tijdje via instagram. Ik wist toen nog niet dat Anna in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland heeft opgericht en een begrip in de modewereld is. Ik begon haar leven steeds interessanter te vinden en ging me meer en meer in haar verdiepen. Toen ik via instagram zag dat ze een boek op de markt had gebracht, twijfelde ik geen moment en bestelde het. Ik las het op vakantie in een sneltrein vaart uit.

Samenvatting van het boek

Anna kwam op jonge leeftijd naar Nederland en woonde een aantal jaren in een asielzoekerscentrum. Het eerste hoofdstuk gaat voornamelijk over haar jeugd en de problemen waar ze mee te maken kreeg. Ze neemt je langzaam mee in haar ondernemers avontuur en omschrijft haar tegenvallende baantjes en de hoge verwachtingen op de arbeidsmarkt, ze studeerde Cum Laude af. Wanneer ze word afgewezen omdat ze “te ambitieus is” en het advies krijgt om voor zichzelf te beginnen, twijfelt ze geen moment en start ze haar eigen bedrijf. Anna is heel openhartig in het boek en geeft je persoonlijk advies. Dit advies is niet alleen carrièregericht, maar ze geeft ook tips over beauty en relaties.

Mijn mening

Ik heb het boek in een sneltrein vaart uitgelezen. Vanaf de eerste bladzijde was ik al onder de indruk van het verhaal. Ze heeft een hele toegankelijke schrijfstijl. Het boek is zo geschreven dat je het idee hebt dat zij het verhaal aan jou verteld. Ze deelt haar valkuilen maar ook haar hoogtepunten. On Top is voor mij een inspiratiegids. Ook als je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten haal je er wel andere dingen uit die je in eigen situatie kunt toepassen. Het is een persoonlijk geschreven boek met humor, herkenbare situaties en zelfspot.

In het boek vind je veel foto's van Anna. Van ochtend selfies tot professionele foto's.

In het boek vind je veel foto’s van Anna. Van ochtend selfies tot professionele foto’s.

8.6 Een musthave!

Ik vind het heel mooi om te lezen dat Anna met hard werken en een flinke pot ambitie succesvol is geworden. Iedereen vraagt zichzelf wel eens af: Is dit alles? Door het boek van Anna te lezen kreeg ik zelf ook weer zin om nieuwe dingen te doen. Want als je iets wilt bereiken in je leven zul je zelf de eerste stap moeten zetten!

  • Boodschap 8
  • Verhaal 9
  • Indrukwekkend 9
  • Aantebevelen 8,5
  • Leest makkelijk weg 9
  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Laat een reactie achter