Piece of cake: healthy and happy food in Maastricht

0

Je kent het wel. Je bent aan het shoppen in Maastricht en je bent toe aan een lekkere lunch. Nu kun je natuurlijk heel simpel een burgertje pakken bij de Mac, een frietje nemen van bij Reitz of een broodje beenham eten bij La place. Maar stel je bent op zoek naar een gezonde, maar niet al te dure, lunch? Breng dan eens een bezoekje aan Piece of cake.

Piece of cake

Eind november 2014 opende Piece of Cake, gelegen in de bredestraat 28 te Maastricht, haar deuren. De 2 eigenaressen: Fabiola Arends en Noraly Franssen zijn 2 creatievelingen en hebben beide een grote liefde voor zoetigheden en detail. Zo zorgt Noraly voor het perfecte hartje in je cappuccino en voor Fabiola draait het allemaal om de zoetigheden en het aanbieden van een goede aangeklede kop koffie.

"theekransje"

“theekransje”

De kaart

“Zoet eerst natuurlijk” is wat me als eerste opviel op de menukaart. Alle zoetigheden worden huisgemaakt en zien erg erg appetijtelijk uit. Ben je nu niet zo een snoepkont, dan kun je ook kiezen voor de gezondere variant. Zo kun je kiezen tussen rijk belegde boterhammen (landbrood gries, spelt bruin of zanden volkoren) en salades. Allemaal zo vers als maar kan. Natuurlijk kun je bij Piece of cake ook terecht voor een high tea en voor de koffieleuters is er ook een speciaal “koffie-arrangement”. Beide kosten €20,- per persoon.

Speltbrood met geitenkaas, zalm, tomaatjes, komkommer en sla. Lovely!

Speltbrood met geitenkaas, zalm, tomaatjes, komkommer en sla. Lovely!

De binnenkant van een taartje

Ik vergelijk Piece of cake met de binnenkant van een taartje. In mijn verbeelding zou het er net zo uitzien. De mooie pasteltinten en de sierlijke details van het interieur vind je terug in de zoetigheden. Vooral de persoonlijke aanpak sprak me erg aan. Zo proefde ik een vanille/karamel thee. Ik zou deze combinatie nooit zelf uitgezocht hebben, maar het beviel me zo goed dat ik nu iedere avond thuis deze zelfde thee drink. Heerlijk toch?

De binnenkant van een taartje

“De binnenkant van een taartje”

Geen zin om binnen te zitten? Achter door is er een gezellige patio.

Geen zin om binnen te zitten? Achterin is er ook nog een gezellige patio.

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd hoe de binnenkant van een taartje eruit ziet? Stap dan eens binnen bij Piece of cake.

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter