Personeelsuitstapje Osseforth Opleidingen in Antwerpen

3

Als ik aan Antwerpen denk, denk ik aan shoppen. Het is een super, gezellige authentieke stad. Maar wat kun je buiten shoppen nog meer doen in Antwerpen? Precies 1 week geleden liepen we met de Osseforth Opleidingen crew door Antwerpen. Dit keer niet om te shoppen maar om Antwerpen eens op een andere manier te “ontdekken”, dit ter ere van het jaarlijkse personeelsuitstapje.

Busje komt zo!

Het voordeel van werken bij een Verkeersschool is dat je je nooit druk hoeft te maken over het vervoer. Mike onze bus instructeur reed ons die dag in de Osseforth bus richting Antwerpen. Als een echte reisleider zorgde hij ervoor dat we veilig en wel in Antwerpen aankwamen. Onderweg hoefden we ons niet te vervelen, we deden namelijk een aantal rondjes “bus bingo”. Hierdoor waren we in een mum van tijd in Antwerpen en gingen een aantal collega’s ook nog met een cadeautje naar huis.

"busbingo" heb je het al eens ooit meegemaakt dat je met 2 blaadjes precies dezelfde getallen open hebt staan?

“busbingo” heb je het al eens ooit meegemaakt dat je op 2 blaadjes precies dezelfde getallen open hebt staan?

Gezelligheid in de bus met Eriks!

Gezelligheid in de bus met Eriks!

Red star line museum Antwerpen

Onze eerste stop vond plaats bij het Red Star Line museum. Ik ben niet iemand die je normaliter blij kunt maken met een museum. Maar ik vind verhalen die gaan over vroeger en reizen wél erg interessant, mooi om te zien hoe de tijd veranderd is. Dit museum bied entertainment voor zowel jong als oud en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Antwerpen bent.

Bij het Red Star Line museum draait het om reizen. Vooral het reizen vanaf 1800, toen veel mensen de boot namen vanuit Europa naar Amerika.

Red Star Line Antwerpen, een indrukwekkend museum.

Red Star Line Antwerpen, een indrukwekkend museum.

De Verenigde Staten en Canada zijn het beloofde land voor fortuinzoekers en iedereen gaat opzoek naar een beter bestaan. Tussen 1873 en 1934 heeft Red Star Line ervoor gezorgd dat ongeveer 2 miljoen mannen, vrouwen en kinderen konden beginnen aan een nieuw leven.

Veel mensen wilden in een nieuw land, in een nieuwe stad een nieuw leven beginnen. Foto's van deze mensen hangen op in het museum. Iedere foto heeft een eigen verhaal.

Veel mensen wilden in een nieuw land, in een nieuwe stad een nieuw leven beginnen. Foto’s van deze mensen hangen op in het museum. Iedere foto heeft een eigen verhaal.

Tegenwoordig is reizen een van de normaalste dingen in ons leven. Met het vliegtuig sta je binnen 2 uurtjes in een ander land of stad. Vroeger was dit een hele beproeving en moest de normale mens soms wel 2 jaar sparen voor de reis naar een nieuw leven. Het Red Star Line Museum neemt je mee op reis en laat je zien hoe de mensen zich 200 jaar geleden verplaatsen van punt A naar punt B.

In die periode reisden de mensen per boot. Deze boten waren van alle gemakken voorzien en zijn het begin van de "cruise schepen" van nu.

In die periode reisden de mensen per boot. Deze boten waren van alle gemakken voorzien en zijn het begin van de “cruise schepen” van nu.

In het museum staat reizen centraal. Via deze schermen kon je verhalen bekijken beluisteren. Apart om te zien dat iedere reis een eigen verhaal heeft. Zo emigreren mensen voor de liefde, vanwege oorlog of omdat ze opzoek zijn naar avontuur.

In het museum staat reizen centraal. Via deze schermen kon je verhalen bekijken beluisteren. Appart om te zien dat iedere reis een eigen verhaal heeft. Zo emigreren mensen voor de liefde, vanwege oorlog of omdat ze opzoek zijn naar avontuur.

Lunchen bij Brasserie Appelmans

Nadat alle informatie van het museum was verwerkt, werd het tijd om te gaan lunchen. Dit deden we bij Brasserie Appelmans. Ik heb van vele hier hele goede dingen over gehoord, maar ik zelf was er nog nooit geweest. Omdat we met een grote groep waren hadden we van te voren al een keuze moeten maken. Ik had gekozen voor waldkorn brood met carpaccio. Het eten was heerlijk, maar ook de aankleding en de sfeer zijn helemaal in mijn stijl. Echt een gezellige “tent” waar ik zeker nog eens naar terug ga!

De Waldkorn met Carpaccio. Is het geen plaatje?

Het Waldkorn brood met Carpaccio. Is het geen plaatje?

Wijn bij de lunch is always a good idea : )

Wijn bij de lunch is always a good idea : )

Wie is de rat? spel

De middag dip begon een beetje toe te slaan, dus werd het tijd voor wat actie. Het spel “wie is de rat?” het broertje van het welbekende “wie is de mol?” stond op het programma. De regen kwam die dag met bakken uit de hemel, maar hier lieten we ons niet door afschrikken. We werden opgedeeld in 4 groepen en nadat de spelregels waren uitgelegd kon de strijd beginnen.

Doordat je vragen krijgt over Antwerpen, weet je toch iets meer over de stad zelf dan dat je thuiskomt van een dag winkelen ; -)

Doordat je vragen krijgt over Antwerpen, weet je toch iets meer over de stad zelf dan dat je thuiskomt van een dag winkelen ; -)

In het begin vonden we het spel best moeilijk, maar na wat navraag bij de plaatselijke VVV en goede rolverdelingen gingen we als een speer. We hadden al snel door wie de rat was, dus dit maakten het spel wel iets makkelijker! Nadat we een dik uur als kippen zonder kop door Antwerpen hadden gerend moesten we ons verzamelen bij de groenplaats. Hier stonden de spelleiders ons op te wachten en moesten we nog een tweetal opdrachten uitvoeren.

De prijsuitreiking vond plaats bij Brasserie Appelmans, naast dat je er lekker kunt eten is er ook de mogelijkheid om te loungen. Je krijgt er ook heel veel cocktails, die ik zeker nog eens wil gaan uitproberen! Nadat de punten werden geteld, was het tijd voor de prijsuitreiking. Lichtelijk gespannen voor de uitslag nipten we van ons drankje. Na wat tromgeroffel werd de groep waar ik in zat uitgeroepen als winnaars van het spel, hatseflats in te pocket!

Dineren bij Pelgrom

Pelgrom is een gezellig authentiek Belgisch restaurant. Je moet een aantal trappen af om uiteindelijk de de “zalen” te komen waar je kunt dineren. Je gaat echt een aantal jaren terug in de tijd en de donkere aankleding en kroonluchters zorgen voor een warm gezellig gevoel. Net zoals bij de lunch hadden we vooraf al een keuze gemaakt, het eten was goed verzorgd.

Gezelligheid bij Pelgrom, natuurlijk moeste we even onze medaille showen ; - )

Gezelligheid bij Pelgrom, natuurlijk moeste we even onze medaille showen ; – )

De 2 eetgelegenheden waren beide heel gezellig. Vooral het duidelijke contrast tussen de 2 vond ik erg leuk. Zo is Brasserie Appelmans, hip en classy. Daarin tegen staat bij Pelgrom de middeleeuwse gezelligheid centraal. Robuuste lange tafelen, wijn uit kannen en bierpullen. Beide gelegenheden kan ik zeker aanraden!

Duimpjes de lucht in, het was echt ondanks de regen een echte top dag!

Duimpjes de lucht in, het was ondanks de regen een echte top dag!

Na deze dag realiseer ik me weer hoe belangrijk het is om leuke collega’s te hebben. Buiten dat je het werk zelf leuk moet vinden, zorgen mijn collega’s ervoor dat ik (bijna) iedere dag weer met goede zin in de auto stap richting mijn werk! Dankjewel hiervoor! Oh ja, Mike en Simone, voor jullie een dubbele dank, voor het organiseren van dit leuke personeelsuitstapje!

Liefs,

Share.

3 reacties

  1. Super leuk geschreven! Het was een super dag, die we via dit stuk nog eens opnieuw kunnen beleven!

Laat een reactie achter