Weekend update #week5

0

Aan alle leuke dingen komt jammer genoeg een einde, zo ook aan dit ultra lange birthday weekend. Carnaval en verjaardagen vieren gaan best goed samen, al blijft het heerlijk om 5 dagen vrij te hebben. Benieuwd hoe het birthday weekend eruit zag? Hopelijk krijg ik “de roetewisser” nog ooit uit mijn hoofd!

Carnaval Thursday

Donderdag was het dan eindelijk weer zover, ik hees me in mijn carnavalspakje om naar het “auwwieverbal” in Valkenburg te gaan. Ik heb al een aantal jaren niet echt meer carnaval gevierd, maar het auwwieverbal heb ik de laatste 10 jaar niet overgeslagen. Eigenlijk vind ik dit de leukste dag van de carnaval, misschien omdat we dan nog allemaal fris en fruitig zijn en alle carnavalsliedjes nog niet op elkaar lijken.

Omdat ik op 3 februari en Luc de 7de jarig is, hielden we die donderdag ook meteen een heel klein feestje. We haalden frietjes voor iedereen en we zorgden voor een biertje, wijntje en karamel likeur. Nadat iedereen voorzien was van een carnavals kostuum stond taxi Doorakkers klaar om ons naar Valkenburg te brengen. Daar zijn we die avond flink uit de panty gescheurd! Het was weer een topper!

Het "auwwieverbal" in Valkenburg was de enige avond dat we samen carnaval vierden. De perfecte reden om even helemaal los te gaan!

Het “auwwieverbal” in Valkenburg was de enige avond dat we samen carnaval vierden. De perfecte reden om even helemaal los te gaan!

Was gezellig met jullie ladies!

Was gezellig met jullie ladies!

Tegenwoordig gaan we niet meer zo vaak samen opstap. Daarom zijn deze avonden dubbel zo leuk!

Tegenwoordig gaan we niet meer zo vaak samen opstap. Daarom zijn deze avonden dubbel zo leuk!

No energy Friday

Stappen vind ik echt heel leuk om te doen, ik kan daar echt van genieten. Maar the day after is toch altijd weer wat minder leuk. Laat naar bed, drank en een paar sigaretjes zijn geen goede combinatie voor een dag vol energie. Gelukkig hoefde ik vrijdag niet veel te doen. Wel ging ik langs bij schoonheidssalon “Mooi by Tessa”. Ik ben bezig met een fruitzuur behandeling en kreeg vrijdag mijn tweede kuur. Nadat ik bij Tessa was geweest voelde ik me weer heerlijk fris.

Thuis hield ik een powernap en bereide de hapjes voor. Want die avond vierde ik mijn verjaardag met mijn vriendinnen. Geen heftige stappraktijken, maar gewoon een relaxte ladies night met hapjes, thee en een beetje wijn. Het was een heerlijke avond en nadat iedereen naar huis was en ik rustig alles had opgeruimd besefte ik weer hoe gezegend ik ben met zo een goede vriendinnen.

Food en thee op vrijdagavond.

Food en thee op vrijdagavond.

Cadeautjes uitpakken blijft toch gewoon heerlijk om te doen.

Cadeautjes uitpakken blijft toch gewoon heerlijk om te doen.

The magic 7 (we waren niet helemaal compleet)

The magic 7 (we waren niet helemaal compleet)

Home sweet home Saturday

Zaterdag was de eerste dag sinds 3 weken dat ik eens helemaal niks op de planning had staan. Wat Heerlijk zo een dag dat je eens niet op de tijd hoeft te letten. Ik sliep een uurtje langer, ging in bad en deed op het gemak het huishouden. Het enigste waar ik de deur voor uitging, was voor het milieupark, de bakker en de winkel. Nadat ik de boodschappen alleen naar binnen had gesleept was mijn to do lijst voor die dag af.

Luc kwam in de namiddag thuis van zijn werk en we genoten even samen van een theetje en een heerlijke wafel. Daarna schreef ik de blog over het personeelsuitstapje in Antwerpen.

Wafels en thee passen perfect bij een zaterdagmiddag.

Wafels en thee passen perfect bij een zaterdagmiddag.

Ook ging ik heel eventjes bij mam langs, onze carnavalshoeden misten nog lampjes en ik wilde het volledige kostuum zaterdagavond af hebben.

Hoppa, helemaal klaar voor de carnaval!

Hoppa, helemaal klaar voor de carnaval!

‘s Avonds plofte ik samen met Luc op de bank en begonnen we aan een nieuwe serie “Narcos”. We hebben nu 3 afleveringen gezien en ik vind het een interessante serie. Het gaat over de drugsindustrie in de jaren ’80 en de jacht op Pablo Escobar.

Net voordat ik ging slapen hing ik nog een aantal versieringen op, want Luc is op 7 februari jarig.

Een goede voorbereiding is het halve werk ;  )

Een goede voorbereiding is het halve werk ; )

Yeah Carnavals sunday

Zondag 7 februari, dat betekend Luc’s verjaardag. Ik stond een half uurtje vroeger op om het verjaardagsontbijt de fiksen en om de versieringen af te maken. Jarig zijn met carnaval is eigenlijk helemaal niet zo leuk. Iedereen trekt toch zijn eigen plan. Omdat ik die dag in de optocht meeliep en ik dus ook niet thuis zou zijn, zorgde ik ervoor dat het ontbijt al een feestje opzicht was.

Feestje op zondagmorgen :  )

Feestje op zondagmorgen : )

De laatste keer dat ik in een carnavalsoptocht hebt meegelopen is toch zeker al meer dan 10 jaar geleden. Ik weet nog dat ik dat toen helemaal fantastisch vond en de dagen aftelde tot het carnaval was. Nu vind ik het leuk om 1 à 2 dagen opstap te gaan en dan is het genoeg geweest. Toen ik de vraag kreeg of ik mee wilde lopen in de optocht van Margraten, hoefde ik daar eigenlijk geen moment over na te denken. Vooral omdat ik de optochten “vroeger” het leukste van de carnaval vond.

Bijna helemaal klaar voor vertrek..

Bijna helemaal klaar voor vertrek..

We verzamelden om 14.00 uur bij Cafe ‘t Flaterke om vanuit daar met zijn alle aan te optocht te beginnen. We waren met een grote groep, mooi om iedereen samen te zien in hetzelfde carnavalspakje. Net zoals “vroeger” had ik het gevoel weer helemaal te pakken. Toen de optocht gedaan was vond ik het zelf jammer, ik had nog wel een rondje willen maken.

Heerlijke dag, met leuke mensen!

Heerlijke dag, met leuke mensen!

Familie Doorakkers : D

Pap stond natuurlijk ook te kijken, was familie Doorakkers weer eventjes compleet.

Na de optocht ging het feest verder in de zaal. Om half 9 was de prijsuitreiking en we waren toch wel benieuwd of we een prijs hadden gewonnen. Nadat de 3de en 2de prijs in de categorie “grote groepen” was uitgereikt, keken we elkaar aan en dachten “het zal toch niet hè?”. We sprongen in de lucht toen we hoorden dat onze groep de 1ste prijs had gewonnen! We liepen in polonaise door de erehaag en haalde onze medaille bij de prins op.

Is het geen plaatje? Die rok vond ik trouwens fantastisch, ik had best een jonkvrouw willen zijn vroeger.

Is het geen plaatje? Die rok vond ik trouwens fantastisch, ik had best een jonkvrouw willen zijn vroeger.

Het was echt een hele leuke dag die ik voor geen goud had willen missen! Oh ja, toen ik thuis kwam streepte ik weer iets van mijn bucket list af: “de 1ste prijs winnen in de carnavalsoptocht van Margraten”. Hatseflats!

Alaaf en till next week!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter