Pappardelle – Pasta, maar dan net even anders!

0

Pappardelle is een Italiaanse pastasoort, bestaande uit lange brede linten pasta van meer dan 1 centimeter breed. Pappardelle komt vermoedelijk uit de regio Toscane. Het is een Italiaanse pastasoort met een vaste bite en grove structuur. Het is geen standaard pasta en perfect te combineren met cherrytomaten, verse basilicum blaadjes en mozzarella. Erg lekker en super makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 bol mozzarella in schijven
  • basilicum blaadjes
  • 1 pak pappardelle
  • 1 scheutje crème fraîche
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

1-IMG_2177

De bereidingswijze:

  • 1. Hak de ui en knoflook fijn
  • 2. Kook de pappardelle zoals aangegeven op de verpakking
  • 3. Bak ondertussen de gehakt rul
  • 4. Voeg hier de knoflook en de ui aan toe en de kruiden naar smaak
  • 5. Doe hier de helft van de cherrytomaatjes bij en laat deze even meebakken
  • 6. Meng tenslotte de tomatenpuree er doorheen
  • 7. Als laatste roer je er een scheutje crème fraîche door. Dit maakt de tomatensaus lekker romig!
  • 8. Giet de pappardelle af als hij gaar is

Serveertip: Verdeel de pappardelle over 2 borden, schep hier de tomatensaus over. Verdeel hier de cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum blaadjes overheen. Garneer met geraspte kaas of Parmezaanse kaas.

Bon Appetit!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter