Boekreview: leven zonder smartphone stress

0

Op vakantie probeer ik mijn telefoon zo veel mogelijk met rust te laten. In een winkeltje op het vliegveld zag ik het boek van Alexander Markowetz, een leven zonder smartphone stress liggen. Dit leek me het perfecte boek om te lezen op vakantie….

Samenvatting van het boek

Wist je dat we gemiddeld 53 keer per dag op onze telefoon kijken en dat we ongeveer 2,5 uur per dag kwijt zijn aan onze digitale verslaving? Alexander Markowetz deed grondig onderzoek hoe de smartphone ons hedendaagse leven beïnvloed. De smarthphone zorgt ervoor dat ons handelen steeds word onderbroken, zodat we nauwelijks meer in de “flow” komen. Ook kan deze verslaving lijden tot een digitale burn out. Alexander Markowetz laat ons niet alleen de impact zien van de verslaving maar laat vooral ook zien hoe we het anders kunnen doen en hoe we daar beter van worden.

Mijn mening

Na het lezen van dit boek ben ik me meer bewust geworden van mijn eigen “verslaving”. Ik kijk ook te vaak op mijn telefoon en word vooral veel in beslag genomen door social media. Alexander Markowetz verteld ook in zijn boek dat we eigenlijk niet meer zonder smartphone kunnen, maar dat je wel bepaalde dingen kunt aanpassen waardoor het gebruik minder word. Het boek is duidelijk en overzichtelijk geschreven alleen word er soms te vaak gerefereerd aan bepaalde onderzoeken. Er worden dan getallen en formules gebruikt die voor mij minder interessant waren.

Tijdens het lezen van het boek ben ik meer op het smartphone gebruik van anderen gaan letten. Let er maar eens op hoeveel mensen in de bus of de metro bezig zijn met hun smartphone. Of tijdens het wandelen met de hond voortdurend op de telefoon kijken. We krijgen de hele dag door prikkels waardoor onze gedachten nooit eens even pauze hebben. Ik heb mijn eigen smartphone gebruik na het lezen van dit boek aangepast. Zo gaat mijn telefoon tijdens kantooruren en zelf tijdens mijn pauze in mijn tas. En ik leg hem rond 20.00 uur aan de oplader op mijn nachtkastje. We hoeven namelijk niet 24/7 bereikbaar te zijn ; )

8.3 Aanrader!

Als je meer rust en tijd in je leven wilt brengen dan zou ik dit boek zeker lezen. Of je nu wel of niet iets aan je "verslaving" gaat doen, je gaat na het lezen van dit boek er in ieder geval over nadenken! Het perfecte boek om te lezen tijdens je zomervakantie.

  • Boodschap 9
  • Leest makkelijk weg 7
  • Aantebevelen 9,5
  • User Ratings (0 Votes) 0
Share.

Laat een reactie achter