5x festivalgewoontes die iedereen herkent

0

Nu de maand september is begonnen, komt het festivalseizoen langzaamaan ten einde. Tegenwoordig kun je in de zomermaanden bijna ieder weekend naar een festival. Voor mij bestaat een dag festival vooral uit genieten, even de dagelijkse sleur vergeten en lekker los gaan op mijn favoriete muziek. In deze blogpost vertel ik je 5 festivalgewoontes die vrijwel iedereen herkent. Het zijn gewoontes die me ieder festival weer opnieuw opvallen.

1. de giraf

Deze festival gewoonte is mij op het lijf geschreven. Ik ben zo iemand die het fijn vindt om (meestal) aan het einde van de avond “in de nek” te gaan zitten. Met mijn 1,53 kijk ik bijna 75% van de dag tegen de rug van mijn voor buurman aan, dus dan is het best een opluchting om even boven alles en iedereen uit te steken. Naast dit, geeft het me ook een euforisch gevoel. Voor mij is dit echt een geluksmomentje, kijkend op de mensenmassa met een wijntje in mijn hand, genietend van de lichtshow en mijn favoriete muziek. #lovelyday

Decibel 2016, festivalgewoontes

2. geen geld maar munten

Steeds weer vraag ik me af waarom je toch altijd met munten moet betalen op een festival. Het is natuurlijk opzich best handig, maar je hebt eigenlijk totaal geen idee hoeveel alles kost. Bij het eerste drankje reken je nog om, dan verbaas ik me altijd weer hoe duur alles is. Maar na drankje 2 of 3 laat ik het gaan. Eigenlijk is dat best een fijn gevoel, want 2,5 munt klinkt op de een of andere manier toch fijner dan dat je €5,- moet betalen voor een glaasje wijn. #letitgoletitgo

3. de high five

Het is de normaalste zaak van de wereld dat wildvreemden een praatje met je komen maken. Meestal gaat het gesprek nergens over, maar op een festival heerst nu eenmaal een samenhorigheidsgevoel. Je hebt namelijk één ding gemeen, je houd van hetzelfde muziek genre. En die gesprekken eindigen op de een of andere manier altijd met een high five of boks, typisch een festival gewoonte ; ) #tikhemaan

Festival 2016, gewoontes

4. je loopt op eieren

Pijn aan de voeten, het is een veelvoorkomend vrouwenprobleem. Ik kan wel zeggen dat ik een ervaren festivalganger ben en precies weet welke schoenen ik wel en niet moet aan doen. Maar toch na 10 uur springen en dansen zijn mijn voeten klaar en heb ik het gevoel dat ik op eieren loop. Maar goed, laten we eerlijk zijn een beetje spierpijn en pijn aan je voeten geven je wel het gevoel dat je alles hebt gegeven! #fetivalgewoontesbelike

Decibel 2016

5. healthy food of toch niet?

De vette hap hoort toch wel een beetje bij uitgaan. Sinds kort vliegt je het healthy food op festivals om de oren. Maar laten we eerlijk zijn, yoghurt met muesli en een smoothie smaken toch echt niet meer na een aantal drankjes. Normaliter ben ik hier gek op maar op een festival kies ik toch nog lekker ouderwets voor een tosti of een frietje met. Want over die extra kilo’s maak je je als festivalganger in ieder geval even niet druk #zorgenvoorlater

Wat vind jij een absolute festivalgewoonte?

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter