The story of my life: “een kleintje zijn”

0

Met mijn 153 centimeter en een schoenmaatje van 34,5 mag ik mijzelf een kleintje noemen. Tegenwoordig is het bijna hip om een kleintje te zijn. Zo zijn er speciale truien met #kleintje en bestaat er een speciale facebookpagina voor ukkies. Mijn familie is niet bepaald klein, maar mijn overgrootoma was 1,48, dus waarschijnlijk heb ik iets van haar genen gekregen. Vroeger vond ik het soms minder leuk om klein te zijn, tegenwoordig heb ik er totaal geen problemen meer mee. Ieder mens is uniek en het leven zou een stuk saaier zijn als we allemaal even groot waren ; )

Vroeger….

Vroeger, vooral tijdens mijn middelbare schooltijd vond ik het niet zo leuk om klein te zijn. Dit is dé periode in je leven dat je heel erg bezig bent met hoe je eruit ziet en dat je het gevoel hebt dat iedereen een mening over je heeft. Vrijwel mijn hele middelbare schoolperiode liep ik op hakken schoenen. Hoe hoger de hakken, hoe beter. Dat ik het gevoel had dat ik op eieren liep en ik pijn aan mijn voeten had als ik thuiskwam, negeerde ik volledig. Zonder mijn hakken voelde ik me onzeker, dat was best een dingetje in die tijd.

“zeg meisje, is je moeder ook hier?”

Je kunt natuurlijk afschuwelijk veel opmerkingen maken over kleine mensen. Sommige vind ik zelf stiekem ook wel leuk en kan ik ook wel om lachen. Maar opmerkingen als “je hebt vroeger zeker te weinig schoppen onder je kont gehad” of “je moet zeker kinderkleding kopen” zijn gewoon een totale afknapper als je 25 jaar bent. Ik kan daar ook helemaal niks mee! Verzin dan maar wat origineels

De opmerking die met het meest is bijgebleven is van toen ik een jaar of 14 was. Samen met Steef (die ook klein is) was ik op stap, toen een groep jongens naar ons riep “Hey meisje, is je moeder ook hier?” Ik kan me best voorstellen dat dit grappig is om te zeggen tegen 2 van die opgemaakte kleine meisjes. Maar laten we eerlijk zijn, het is gewoon NIET aardig! Ik weet nog dat we toen echt boos waren, nu kan ik er om lachen. Maar goed, dit gezegd te hebben, ben ik er niet slechter van geworden. En sta ik met mijn 1,53 gewoon mijn mannetje.

… Tegenwoordig

Ik ben inmiddels 27 jaar en nog steeds 1,53. Hier zal ik het de rest van mijn leven mee moeten doen. Nu ik wat ouder ben, heb ik er totaal geen problemen meer mee. De hakken schoenen zijn ingeruild voor sneakers en ik heb geen pijn meer aan mijn voeten. Heel af en toe krijg ik nog wel eens de opmerking dat ik klein ben, maar dat maakt me niet meer uit! De enigste persoon die mij nog af en toe plaagt, is mijn vriend. Maar hij loopt al bijna 10 jaar naast een kleintje, dus dan mag dat.

Waar ik ook blij mee ben is dat ik nooit meer mijn ID hoef laten te zien, alleen dan als het verplicht is. Ook word ik nu, in tegenstelling met een paar jaar geleden ouder geschat. Klinkt misschien raar, maar voor een kleintje is dat fijn. Klein zijn is mijn kenmerk, als iemand mijn naam niet weet en over “dat kleine meisje heeft” weet iedereen dat het over mij gaat. Voor mijn vriendinnen ben ik Doortje, de kleinste van de groep. Ik voel me niet kleiner dan andere en ben er in mijn dagelijks leven niet meer mee bezig.

Alles komt goed

Het nadeel van kleiner zijn dan het gemiddelde is dat het een hel is om broeken en schoenen te kopen. Tot voor kort liet ik altijd mijn broeken meters korter maken en liep ik met 3 zooltjes in mijn schoenen. Gelukkig hoef ik me hier sinds kort niet meer druk over te maken. Er zijn genoeg webshops die schoenmaat 35 verkopen (bv Stradivarius & Zara). Er zijn zelfs speciale “petit” kledinglijnen te koop tegenwoordig (Topshop). Helemaal fantastisch vind ik dit! Én ik heb zelfs pumps in maat 34,5 gekocht via Zalando, zo blij als een (klein) kind was ik ermee. Gelukkig kleven er ook voordelen aan shoppen als klein mens, want de kleine maatjes blijven altijd over in de sale. Daardoor kan ik altijd de leukste jurkjes en schoenen shoppen in de sale. Ieder nadeel heeft zijn voordeel!

Zo, tot dusver mijn persoonlijk verhaal. Je moet maar zo denken, iedereen heeft wel iets waar die niet helemaal tevreden over is. Nobody is perfect!

Liefs,

Misshappyhippy

Share.

Laat een reactie achter