Nieuwjaar vieren in Parijs

0

Het gevoel dat de meest mensen met kerst hebben, komt bij mij boven borrelen op 31 december. Ik heb meer met nieuwjaar dan met kerst. Je kunt natuurlijk zeggen dat er niks veranderd in de nacht van 31 december op 1 januari, wat ook grotendeels klopt. Maar tóch geeft me het begin van een fris nieuw jaar een fijn gevoel. Oudejaarsavond is wel ieder jaar weer een dingetje, want wat ga je doen? De feesten waar ik de laatste jaren ben geweest vielen wat tegen, misschien ook omdat ik er teveel van verwachtte. Dit jaar wilden we het eens heel anders doen en vierden we new year’s eve in Parijs en wel te verstaan in Disneyland Parijs.

Voorlaatste dag van het jaar

Om optimaal te kunnen genieten van de laatste dagen van het jaar besloten we om vrijdagmorgen 30 december al naar Parijs te rijden. We kwamen in de middag aan en we wilden de tijd zo goed mogelijk benutten. We namen de metro naar de Champs-Élysées en liepen langs de meterslange kerstmarkt. Omdat ik vorig jaar maart met Luc in Parijs ben geweest, kon ik nu wel een leuke vergelijking maken. Het is toch wel leuk om in deze “gezellige” periode van het jaar in een wereldstad rond te lopen. De ene winkel had nog een mooiere etalage dan de ander, er waren duizenden lichtjes, nep sneeuw en vooral heel veel gezelligheid. Parijs bezoeken in december is dan ook zeker een aanrader!

Nieuwjaar vieren in Parijs

Nieuwjaar vieren in Parijs

Nieuwjaar vieren in Parijs

Mijn eerste keer Disney

Velen zullen al een keer in Disneyland geweest zijn, maar voor mij was het de eerste keer. Ik heb namelijk niks met achtbanen, al vanaf kleins af aan niet. Ik vind het gevoel (de adrenaline) die er ontstaat als je in een achtbaan zit echt afgrijselijk! Eigenlijk ben ik gewoon een bangerik als het op hoge en snelle dingen aankomt. Maar goed, gelukkig heeft Disneyland meer dan alleen maar snelle achtbanen en stond ik vooraan bij de familie attracties.

Nieuwjaar vieren in Parijs

Nieuwjaar vieren in Parijs

Nieuwjaar vieren in Parijs

De magie

Met mijn 27 jaar mag ik mij een volwassen vrouw noemen, dat neemt niet weg dat ik echt hebt genoten van de magie van Disneyland . Denk aan lichtjes, de aankleding en natuurlijk het verlichte met glitter bedekte kasteel. Dat is fantastisch en moet je een keer hebben gezien. Zoals ik al aangaf heb ik weinig met kerst en kom ik niet zo snel in kerststemming. Maar doordat we 31 december in het park waren, was geheel Disneyland gekleed in kerstsfeer en had ik het kerstgevoel (zelfs ná kerstmis) voor het eerst te pakken.

Nieuwjaar vieren in Parijs

Nieuwjaar vieren in Parijs

Nieuwjaar vieren in Parijs

Oudejaarsavond

Wegens de vele aanslagen in 2016, besloten we om oudejaarsavond niet door te brengen op de Champs-Élysées. Nadat we deze conclusie hadden getrokken, kozen we ervoor om dit wél te doen in Disneyland. Het park staat bekend om zijn mooie vuurwerk en lichtshows en dit wilden we graag eens met eigen ogen zien. Rond een uur of 11 begonnen de eerst mensen zich al te verzamelen rondom het kasteel. Inclusief dekens, 6 paar sokken en sjaals. Want brrr… wat was het koud. Je kunt natuurlijk niet “droog” het nieuwe jaar in gaan. Dus scoorden we nog 2 glaasjes champagne die bedekt waren met glitters (helemaal Disney-achtig). Samen met duizenden mensen wachtten we tot het spektakel ging beginnen. Om exact 10 seconden voor middernacht begon de klok (die geprojecteerd was op het kasteel) met aftellen, dit was ook het begin van een 20 minuten durende licht, laser, muziek en vuurwerkshow.

Nieuwjaar vieren in Parijs

Nieuwjaar vieren in Parijs

De show vond ik echt heel mooi en moet je een keer hebben gezien. Het enige wat ik jammer vond was dat het aftellen helemaal out of the blue begon, het was mooier geweest als voor het aftellen ook nog een kleine show was geweest. Dan was het nóg adembenemender geweest. Maaarr.. de laatste dagen van het jaar doorbrengen in Parijs kan ik je zeker aanraden als je eens wat anders wilt. Het is zeker de moeite waard!

Hoe was jouw oudejaarsavond?

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter