Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

0

Ontbijten buiten de deur doe ik eigenlijk nooit. Ik vind het heerlijk om vooral in het weekend lekker uitgebreid en op het gemak thuis te ontbijten. Het ontbijt is voor mij de belangrijkste maaltijd van de dag, zonder kan ik namelijk niet functioneren. Maar in het voorjaar als de eerste lentezon zich laat zien, willen we er allemaal graag op uit, dus ging ik afgelopen zondag buiten de deur ontbijten bij –Van Wijck-.

Easy like sunday morning

In hippe steden zoals Londen en Barcelona is het de normaalste zaak van de wereld om buiten de deur te ontbijten. Maastricht had tot voor kort nog niet zo een trendy zaak voor de vroege vogels. Maar na de komst van -Van Wijck- is dit verleden tijd.

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Je kunt bij Van Wijck de hele dag door terecht voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch of je wipt even snel binnen voor een kopje koffie. Als je nu net als mij ook liever niet buiten de deur wilt ontbijten, is er ook – hoe chill- een eigen shop!

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag

Het ontbijt is voor mij niet alleen de belangrijkste maaltijd maar ook mijn favoriete maaltijd. Ik kan echt gelukkig worden van een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan. Er zijn mensen die ‘s morgens geen hap door hun keel krijgen maar daar heb ik totaal geen last van. Ik koos voor het Van Wijck ontbijt, dit bestond uit een croissant, speltbrood, jam, appelstroop, chutney, oude boerenkaas, serrano ham, roerei, yoghurt en verse jus d’orange. Bij dit ontbijt heb je van alles wat, helemaal perfect voor een ontbijtliefhebber als mij!

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

De jam en het roerei waren voor mij de toppers van dit ontbijt

Bij van Wijck word gewerkt met biologische streekproducten. Op de menukaart staan de klassiekers, maar ook verrassende en nieuwe gerechten, inspelend op de healhty lifestyle, die tegenwoordig zo populair is. Er word gewerkt met verse ingrediënten en dat proef je ook.

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Heb je s’ morgens niet zo een trek dan kun je ook kiezen voor een minder uitgebreid ontbijt. Maud en Carlijn kozen voor het kakelvers ontbijt. 2 gepocheerde eitjes op brood met boter. Na het zien van dit gerecht begreep ik wel direct wat het verschil is tussen een een ontbijt en een lunchgerecht. Bij een ontbijt krijg je dan ook écht alleen brood met een eitje, een lunchgerecht wordt normaal wat meer aangekleed.

‘s nachts in bed je verheugen op het ontbijt van morgen

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Meer dan eten alleen

De locatie in de Wycker Brugstraat is fantastisch! Van Wijck ligt op een hoek en pikt op een zonnige dag flink wat zon mee. Je kunt dus in het zonnetje genieten van je ontbijt, wat wil je nog meer?

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Bij een horecazaak gaat het natuurlijk om de kwaliteit van het eten en drinken. Maar tegenwoordig is de sfeer, de inrichting en vooral het totaalconcept net zo belangrijk. Al helemaal als je het tot een hotspot wilt schoppen!

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Van Wijck is onderscheidend doordat het 7 dagen per week van 8.00 tot 18.00 geopend is. Er zijn niet veel horecazaken al zo vroeg open. Dit biedt de vroege vogels ook de kans om in stijl te ontbijten.

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Ontbijten bij van Wijck in Maastricht

Je zult me normaal niet zo snel voor 10.00 uur in Maastricht zien rondlopen. Maar als ik er eens een vroege afspraak heb, dan ga ik zeker nog eens een van Wijck ontbijtje scoren.

De fotocredits van deze lifestyle foto’s gaan naar Maud. Meer van haar foto’s zien? Volg haar via hashtagmaud op instagram.

Till next time!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter