‘Our day of love’ trouwen voor de wet – 10 mei 2017

0

Zoo.. ik ben langzaam uit de verhuis-klus-trouw bubbel gekropen. De eerste week werken zit er al op, dus het normale leven is weer begonnen. De hoogste tijd om terug te blikken op het trouwen voor de wet, dat plaatsvond op woensdag 10 mei 2017. Deze trouwdag was voor ons de generale repetitie, hopelijk volgend jaar het echte werk; trouwen voor de kerk!

Één voorwaarde

Ik weet mijn hele leven al dat ik wil trouwen. Dromen over de jurk, het feest en de openingsdans doe ik dan ook regelmatig. De man waarmee ik wil trouwen heb ik tien jaar geleden al gevonden. Dus je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom dit dan nog niet gebeurd is. Luc en ik hebben geen haast met deze dingen, we zien wel hoe het loopt en uiteindelijk komt dit van zelf. Zo zijn we pas na 5 jaar gaan samenwonen en hebben we, nu we tien jaar samen zijn, een huis gekocht. De dingen wat meer op het beloop laten is iets wat ik van Luc heb geleerd!

Maar als je een huis koopt moeten er dingen geregeld worden. Dus toen hebben we ons zelf de vraag gesteld: “Gaan we trouwen óf kiezen we voor een samenlevingscontract?” Luc zag de eerste optie wel zitten, maar ik vond dit niet heel romantisch. Maar toen ik op een avond was gaan rennen en ik helemaal alleen met de zon op de bol in een weiland liep, dacht ik: waarom ook niet? We zijn tien jaar samen, ik ben 28 jaar. Het is een mooi moment om te trouwen. Maar omdat verhuizen, klussen en een bruiloft organiseren niet samen gaan (ik ben een Indo en kan me niet op 3 dingen tegelijk focussen) zijn we 10 mei voor de wet getrouwd en komt de kerk, de ring en het feest later! Dit was van mijn kant wel écht een voorwaarde, dus dat gaat sowieso nog gebeuren. Dus mag hij toch nog een keertje op zijn knieën gaan ; )

Intiem en bijzonder

In het begin wilden we deze dag heel simpel houden. De enige personen die op onze gastenlijst stonden waren onze ouders, die tevens ook onze getuigen waren. De bedoeling was om in de ochtend te trouwen en dan ‘s avonds te gaan uit eten. Maar omdat er geen middagprogramma was, leek me dit niet zo een goed idee. Ook had ik geen nieuw jurkje gekocht, want ik had nog een heel mooi exemplaar van de bruiloft van Steef en Didier.

Uiteindelijk was er toch champagne, bruidstaart én een nieuw jurkje. Ook werd ons huis versierd door onze vrienden, wat we totaal niet verwacht hadden. Kwamen we bijna te laat doordat mijn auto helemaal ingepakt was en dus reden we met wc-papier aan de spiegels richting het gemeentehuis. We werden overspoeld met felicitaties, kaarten, bloemen en cadeautjes.

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

Onze trouwdag was heel intiem, maar toch had ik het gevoel dat iedereen erbij was!

Feestelijk met zonneschijn

We werden om 9.30 getrouwd op het gemeentehuis van Margraten. De ouders van Luc waren oude bekenden van de trouwambtenaar, dus het officiële gedeelte verliep heel losjes. Toch was het moment dat we beide JA zeiden een bijzonder emotioneel moment, ik ben blij dat ik dat heb mogen meemaken.

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

Ondanks dat trouwen niks veranderd aan het gevoel voor elkaar, is het toch een mooi moment om even stil te staan bij het idee dat je diegene hebt gevonden waar je de rest van je leven samen mee wilt zijn. Luc is naast mijn liefde ook mijn beste vriend, ik ben blij dat ik hem 10 jaar geleden in Café Karma tegen het lijf ben gelopen.

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

Na het officiële gedeelte reden we richting ons nieuwe huis in Valkenburg. We proostten eerst met een glaasje champagne en daarna was er bruidstaart en koffie.

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

De bruidstaart bestelde ik bij patisserie Lemmens en het was een bananengâteau.

Dit is echt mijn lievelingstaart, helemaal mijn smaak!

Om 13.00 uur werden we verwacht bij restaurant Bombarino, daar gingen we lunchen. We wonen nu 5 min vanaf het centrum van Valkenburg dus we gingen te voet. Het was prachtig weer en ik voelde me een gelukkig mens! Bij binnenkomst werden we gefeliciteerd en naar onze tafel begeleid. Deze was helemaal in stijl aangekleed, denk aan; rozenblaadjes, hartjes én een bruidsboeket.

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

We kozen voor het amuse menu, dit zijn 5 kleine gerechtjes, geselecteerd door de keuken. Zowel het eten, het personeel als de service waren top!

Our day of love - trouwen voor de wet - 10 mei 2017

Ik kreeg deze tip van mijn nicht en ik ben heel blij dat we de keuze hebben gemaakt om hier te gaan eten.

We voelden ons bijzonder én dat is net hetgeen wat je wilt op zo een mooie dag!

Rond half 5 waren we weer thuis. Voor de avond was er geen planning, eigenlijk waren we bij thuiskomst heel moe. De afgelopen maanden zijn heel druk geweest, met alles regelen, verhuizen, klussen én trouwen. Daarom kozen we er voor om die avond met zijn twee te relaxen en even alles rustig te laten bezinken. De generale trouwrepetitie was zeer geslaagd en ik zal deze dag ook voor altijd als bijzonder beschouwen. Een speciaal dankjewel voor iedereen die deze dag aan ons gedacht heeft!

Liefs mevrouw Bemelmans,

Share.

Laat een reactie achter