Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

0

Jooehoe.. hier is dan de eerste binnenkijker. Ik begin met de slaapkamer omdat deze simpelweg het meest af is. Je hebt vast en zeker wel eens een woonprogramma op tv gezien, waar er binnen 24 uur een make-over wordt gegeven aan een kamer? Nou, dit gebeurde ook met onze slaapkamer. We wilden zo snel mogelijk in ons huis gaan wonen omdat we het beide belangrijk vinden om een eigen plekje te hebben én omdat het veel praktischer is. ‘s Morgens werd onze slaapkamer geverfd en een paar uur later stond het bed al op zijn plek en kon ik beginnen met mijn favoriete gedeelte: het inrichten.

Voor en na effect

Onze inrichting is 180 graden anders dan de inrichting van de vorige bewoners. Daarom is het voor en na effect van iedere ruimte bewonderenswaardig te noemen. We hebben de slaapkamer alleen geverfd, dus aan de ruimte zelf is niks veranderd. In dit geval is het leuk om te zien dat je met meubels en accessoires een totaal ander gevoel kunt creëren.

Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

Zwart- wit – grijstinten

Ik vind dat een slaapkamer rust moet uitstralen. In dit interieur komen vooral zwart-wit en grijstinten terug. Ons huis is een hoekhuis waardoor van veel kanten licht binnenkomt, waar ik zelf erg blijf mee ben. Dat zorgt ervoor dat onze slaapkamer altijd licht en helder oogt, waardoor ik makkelijk kon werken met donkere kleuren als grijs en zwart.

Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

Over de kleur van de gordijnen heb ik even moeten nadenken; eerst had ik gekozen voor een lichtbeige kleur. Maar deze kleur vormde geen mooi geheel met de rest van de inrichting. Uiteindelijk zijn het donkergrijze gordijnen geworden, dezelfde kleur als het bed. Op deze manier heb ik er voor gezorgd dat dit de basis kleuren zijn en ik kan spelen met accessoires.

Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

Zoals je kunt zien loop je vanuit onze slaapkamer naar de tuinkamer, deze kamer is nog niet af. Toen ik deze kamer tijdens de eerste bezichtiging zag was ik meteen verkocht. Ik zie ons hier al ontbijten met het dak open of een boekje lezen naast de kachel. Deze kleine dingen kunnen me echt gelukkig maken!

Speels effect

Zwart- wit en grijstinten zorgen voor een strakke look. Deze kleuren in combinatie met hoogglans waren helemaal mijn smaak 5 jaar geleden. In de loop der jaren ben ik wat meer van de industriële-landelijke stijl gaan houden. Door het toevoegen van hout elementen en warme kleuren creëer je warmte. Ik vind het belangrijk dat de inrichting van ons huis gezelligheid uitstraalt.

De hout elementen die ik heb toegevoegd in onze slaapkamer zijn niet te koop in de winkel. De boomstammen heeft een vriend van Luc geregeld. Deze kwamen rechtstreeks uit de natuur, heb ik behandeld en vervolgens een tijdje laten drogen. De ladder heb ik gekocht op de markt in Tongeren. Ik vind het leuk om oud en nieuw met elkaar te combineren, zo heb je altijd een uniek design. Onze nachtlampjes en hanglamp zijn van bij Ikea en het fotolijstje is van Intratuin.

Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

Persoonlijke items

Het leek me leuk persoonlijke items terug te laten komen in het interieur van de slaapkamer. Zoals ik al aangaf vind ik het belangrijk dat een slaapkamer rust uitstraalt, daarom heb ik een aantal van mijn favoriete items bij elkaar gezet op een serveertrolly met als thema “reizen”. Dat oogt toch wat opgeruimder, vind ik.

De wereldbol is van Lifestyle, de trolly van Action, het kussen is van Zoedt, de polaroid camera heb ik bij de vader van Luc van de zolder geplukt.

Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

De hertenkop wilde ik eigenlijk boven het bed plakken, maar dat leek me te veel voor de hand liggend. Dus nu pronkt ie mooi boven mijn serveertrolly. Ik kocht deze sticker bij Dekbeddiscounter, de gitaar en spiegel heb ik al jaren.

Slaapkamer inspiratie: zwart en grijstinten in combinatie met hout

Eigenlijk is de inrichting van de slaapkamer een “bij elkaar geraapt zooitje”. Het enige wat ik nieuw heb gekocht zijn de gordijnen en de serveertrolly. Met spullen die je hebt iets nieuws creëren, vind ik het leukste wat er is. Deze inrichting weerspiegelt goed mijn stijl. Strak met hout elementen én persoonlijke items. Doordat de tuinkamer er aan vast ligt, heeft het ook een beetje de hotelkamer look. I like!

Dit was de eerste binnenkijker waar er nog veel meer van gaan komen. Steeds als een kamer af is maak ik foto’s en kruip ik achter de laptop zodat je even kunt “binnenkijken” bij Misshappyhippy. Ik verheug me al op de volgende, maar eerst nog even een paar weken hard klussen.

Till next time!

Liefs,

Share.

Laat een reactie achter